AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas ungdomar samlar på medaljer i Kungälv

Sollentunas ungdomar gjorde fina prestationer i Trekungaslager i Kungälv under helgen. Det blev seger i klasserna FU19, FU17 samt FU15, silver i PU17 och FU15 samt även brons i FU15.


 

Med 18 lag i turneringen utgjorde de vinröda Sollentuna spelarna en ganska stor del av turneringen. Sollentuna ställde upp i alla klasser utom äldsta killklassen, där man uteblev pga att elitserien krockar med turneringen, samt yngsta killklassen.


Många fina prestationer har gjorts av lagen där man ibland ställts mot försvårt motstånd tidigt i turneringen vilket hindrat en mer framskjuten placering.


Medaljer blev det i följande klasser:


FU19 – Guld
Finalvinst med 2-1 mot ett RIG-förstärkt Kungälv

övre: Carro, Sophie, Sandra, Emelie
undre: Hanna, Annie, Klara, Helene, Rojbin
till höger: gruppspel mot Hestra och Sandra passar


Efter en bedrövlig start full med finalnerver och underläge 7-24, efter tufft servande från Kungälv, börjar Sollentuna spela och tar hem till 16-24 innan setet är slut. Med finalnerverna borta tar man tag i andra set och vinner klart med 25-14. Skiljeset blir jämnt hela vägen men Kungälv rycker till 11-13, har matchboll vid 13-14 men Sollentuna vill gå hela vägen och ett tungt anfall samt därefter servess av Helene ger egen matchboll som Sophie sätter på en straffspark. Hade det utdelats medaljer i att heja på klubbkompisar hade tjejerna vunnit även ett andra guld. Hemresan avslutas 00:38 med Scha-la-la-la, hey hey hey… i bussen!


FU17 – Guld
Finalvinst 2-0 för Sollentuna Uno mot Värnamo

fr v: Camilla, Linnea, Alice, Jenny, Hanna, Diana, Ann
till höger: segerjubel med laget, Ulf och Olga


Finalen börjar illa med en stukad tumme på Alice under inspike. Sen även en nervös inledning i denna final med nerverna på utsidan av de vinröda tröjorna. Vid underläge 7-13 börjar återtåget och man går ikapp och förbi till setvinst med 25-21. I andra set är det spännande men Uno drar så sakterliga ifrån och vid 22-17 är det tungt för Värnamo. Lite spännande blir det men Sollentunatjejerna kan vinna andra set med 25-20. Vilket jubel det blev efter matchbollen…


PU17 – Silver
Finalförlust 0-2 för Sollentuna mot Falkenberg

Cili (coach), Miguel, Peter, Gustav, Sergej, Viktor, Jakob, Ludvig, Mattias
till höger: Peter droppar över blocket med Sollentunaklacken i bakgrunden


Killarna slog Falkenberg i gruppspelet och överraskar även i finalen med att ta ledningen i första set. Kanske tror man inte riktigt på att man är på väg att göra något stort för man överlåter initiativet till Falkenberg som vinner första setet knappt med 25-23. I andra set är det tyngre för Sollentuna som får kämpa ur underläge och man är inte nära, men man visar ändå upp ett spel som lovar gott inför framtiden. Visst är det surt att förlora en final inför fullsatta läktare, men om några dagar kommer nog killarna vara helt nöjda med sin insats.


FU15 – Guld, Silver och Brons

fr v: Carolina, Emelie, Linn, Lennart (coach)
till höger: Carolina anfaller i finalen


Kanske skulle man spela FU15-SM i Vibyskolan, Sollentuna, för klass 7 från Vibyskolan sopar banan med Volleybollsverige i FU15 just nu. Det är bara att lyfta på hatten för Lennart & Co och gratulera! Det spelar ingen roll hur man blandar i lagen i denna träningsgrupp, för de lyckas alltid ta sig till pallplats ändå. I finalen visar en av gruppens yngsta, Carolina M, upp ett stort spel och är en viktig pusselbit till att just detta laget vann denna gången. Grattis tjejer och grattis hela gruppen till den fina bredden!


Avslutningsvis så tackar Sollentuna Volley alla ledare som följde med, alla ledare som jobbar hårt på hemmaplan, alla spelarna för att de finns och Ragnesands glada busschaufförer som tar oss dit och hem igen! Nu landar vi i vardagen med träningspass igen.