Förlust för Sollentunas herrar mot RIG Falköping

I lördagens andra match i dubbelmötet så blev det ytterligare en jämn och tajt femsetare, men den här gången var det de yngre spelarna från RIG som drog längsta strået och tog en välförtjänt seger med 3-2, Siffrorna med Sollentunas ögon sett blev 2-3 (13-25, 25-21, 22-25, 25-23, 8-15)

Falköping kontrollerade dt mesta av matchen via bra servar och servemottag och hade Sollentuna på hälarna i större delen av matchen.

Jakob Wijk-Tegenrot var stjärnan för dagen och slutade på 29 poäng (26 anfall, 3 servess).
Falköpings bra servemottag gjorde det lätt för passaren Dardan Lushtaku att använda alla sina anfallare vilket gav Sollentunas block/försvar ständiga svårigheter.

Matchens höjdpunkt för Sollentuna var när man lyckades vinna fjärde set, vilket gav 1 poäng och dessutom tog matchen till ett femte och avgörande set. Med underläge 12 i set och 12-17 i fjärde så lyckades Sollentuna ta en serie poäng via bla bra block av Diego da Gama Felicissimo och vinna 25-23.

I femte set gjorde några tidiga anfallsmissar att RIG fick en tidig ledning med 3-1 som växte till 10-5 via bra servande från deras sida. RIG fortsatte med starkt sideout spel och vann matchen och skiljeset välförtjänt med 15-8.