AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK D damer slog serieledarna Solna 2010-10-24

För första gången var vårt divisionslag komplett, vi hade 10 spelare att välja på. I trånga B-hallen tog D-damerna emot serieledarna Solna B i en match som blev jämn. Känns som om vi hade fördel att spela i B-hallen kontra stora A-hallen eller Satelliten. Tror dock får trogna publik (föräldrarna till spelarna) föredrar hall med läktare.

Första setet blev jämt även om det hela tiden kändes rätt säkert, vi vann med 25-23. Detta set var inget skönspel, ganska mycket misstag från båda lagen. Hedvig glänste till och dunkade in smashar från höger positionen. 2:a set började med 6 raka poäng efter Esters servar, en ledning som vi sedan aldrig släpte vinst med 25-18, av Solnas 18 poäng bjöd vi på 11 som egna misstag.


3:e set blev ett riktigt långt set där utmärkande spelare var Olivia som i sin första servomgång såg till så att vi fick 5 poäng på sina korta servar, det är inte alltid bäst med långa hårda servar. Vi ledde här med 8-4. Lina K tog själv 6 poäng med bra tryck i smasharna och Hanna började hitta längden i anfallet, när hon får rätt höjd på bollen och armen är hon mycket svårstoppad. Lagen följdes åt med max 3 poängs ledning för något lag. Vi kom upp till 24-24, 25-25, 26-26 samt 27-27 innan Solna lyckades vinna setet med 29-27.


I fjärde set var det bara ett lag på banan, efter vår första servare Sofia ledde vi med 7-0, efter första servrotationen ledde vi med 21-10. Vid ledning 24-12 går Astrid för att serva, hela laget skriver hoppserv. Tror att vi behöver öva mer på hoppserv, bollen landade i golvet ca 50 cm framför henne. Setet vanns med 25-13 och matchen med 3-1.


Vi lever högt på våra servar där Sofia och Ester har bäst utdelning men även många andra har mycket bra servar. Sofia dra ett stort lass och finns överallt, Sofia fick idag gå spiker set 1 o 2. Vi lär oss mer och mer för varje match vi spelar. Skulle vilja att vi är mer aktiva på banan med mer tryck i anfall och block. 52% av våra poäng är egna aktiva poäng, medan vi bjöd Solna på 58% av deras poäng, vilket är för mycket. Vi måste minska egna misstagen. Dagens bästa egna poäng genom misstag blev Olivia på 4.


Dagens poängdrottning blev lika jämt som matchen var. Det gick inte att särskilja, 3 st tog vardera 9 poäng: Hanna, Ester och Lina K. Det är skönt att vi har många som kan prestera.


Vi som spelade idag var:Olivia, Hanna, Lina K, Hedvig, Astrid, Sofia, Ester, Lina M, Linnéa, Agneta och Lasse


Nästa match är mot Vallentuna torsdag 28/11 kl. 19.00, även denna i B-hallen. Kom gärna och stötta oss. Sen åker vi till Kungälv på fredagen för 3-kungarslaget.