AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Tung förlust för Sollentunas C Damer

Sollentunas C damer tog emot Norrköping i Division 2 Östra Svealand och det blev tyvärr en tung förlust med 2-3 (25-22, 14-25, 23-25, 25-17, 8-15). C damerna hade ledningen i alla set utom skiljet men lyckas tyvärr bjuda in gästerna i samtliga set.

Norrköping var ett lag som man aldrig mött förut och i princip inte visste mer om än de resultat de presterat hittills. De resultaten pekade på att det inte skulle bli en promenadseger direkt.


Första set inleds med en 9-3 ledning men sen händer ingenting och det egna spelet blir fasligt segt. Norrköping går om till 17-19 men Sollentuna kämpar tillbaka och lyckas skaffa sig setbollar vid 24-22. Andra set flyter på likadant, men en 7-4 och 10-7 ledning, men det är ändå inget lugn och stabilitet i Sollentunas spel. Vid ställning 11-8 rasar spelet helt och Norköping tar 12 raka poäng i en serverotation. Trots två timeouter lyckas inte laget arbeta sig ur svårigheten.


Någonting måste ändras och inför tredje set så vaskas det om ordentligt i uppställningen. Det tredje setet blir det nästan tvärtom, för i Sophies serve så vänder C damerna underläge 8-9 till ledning 18-9. Tyvärr var det bara bra servande som var skillanden och när rotationerna går vidare så börjar Norrköpings upphämtning. Vid 23-21 känns det som om Sollentuna nog skall lyckas hålla undan, men det enkla blir då fastligt svårt och hela laget uppträder allt för stressat. Tredje set försvinner med 23-25.


I fjärde set tar man en ledning som man lyckas bibehålla. Men trenden håller i sig och 14-9 blir till “bara” 15-13. Bra servande av Camilla och Hanna gör att setet tack och lov vinns med marginal, 25-17. Skiljeset startar mycket illa med 0-4 underläge som blir till 2-8 i sidbytet. Norrköping har spelat upp sig genom matchen och har bra försvarsspel vilket gör att bollarna allt som oftast kommer tillbaka. C damerna lyckas inte komma ikapp utan förlorar matchen med 8-15.


Det var en match där det enkla hela tiden blev svårt och där lugn byttes mot stress med egna oprovocerade fel till följd. Det saknades någon som ville kliva fram och få till en förändring idag.


Chansen till revansch kommer snabbt, för på onsdag är det en bortamatch 19:30 mot Katrineholm B i Duveholmshallen.