AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Stabil vinst för Sollentunas herrar

Sollentunas herrlag levererade en mycket stabil vinst tidigt på lördagseftermiddagen. Efter 25-10 i första set samt en tumme i ögat för bortalaget var matchen i princip slut. Hylte besegrades tillslut med 3-0 (25-10, 25-21, 25-17)

Inför matchen hade ryktet sagt att Hyltes proffs och högerspelare Danny Weemes hade spelat bra i premiären mot Örkelljunga och att Hylte allvarligt hotat ÖVK, en av årets favoriter i elitserien. Sollentuna var därför på tårna och hade dessutom Patrik Rumin hemmavarande med förkylning.


Första set startar bra och vid ledning 11-4 så drar Diego på ett parreanfall som Danny Weemes skall försvara på position ett, men tyvärr går det inte bättre än att den egna tumen åker in i ögat så illa att Hyltespelaren måste bytas ut. Kanske inte den start bortalaget tänkt sig och man önskade säkert inte en skada på just den spelaren. Urladdningen i första set fortsätter och siffrorna 25-10 är ganska rättvisande till hur matchbilden såg ut.



Diego och Mattias blockar
foto: Tage Olsin, Olsin sportfoto


I andra set är ögat ännu inte så bra som det borde och Hylte tvingas till ommöbleringar. Sollentuna sätter in autopiloten och det blir ett andra set utan någon högre underhållingsfaktor. Det mest orginella som inträffar är att setbollen måste spelas om långt efter att sidbytet effektuerats.


I det tredje setet är Danny Weemes tillbaka, men det blir egentligen inte mer spännande för det för Sollentuna är större, starkare och bortalaget klarar inte av att ens hota Sollentuna om man så spelar på halvchans. Det mest sevärda i detta set blir passaren Dave Egans underhållning dels i anfall samt uppvisning i serve.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen så här:


– Hylte kan långt bättre än de visade idag och tummen i ögat kommer naturligtvis klart olägligt för dem. Vi gör ett starkt första set och ser därefter bara till att göra det vi ska, varken mer eller mindre. Med Patrik sjuk så gör Peter Wallman en bra insats som starter vilket är kul att se. Martin Yngerskog gör även han en bra match och visar att han vill vinna varje boll.



Peter Hodor i servemottag med Peter Wallman bredvid
foto: Tage Olsin, Olsin sportfoto


Nästa match går borta mot RIG Falköping och den matchen har Sollentunas herrlag sett fram emot i nästan 6 månader efter den nesliga 2-3 förlusten borta senast. Man kan lita på att Sollentuna knappast kommer att bjuda på gymnasieeleverna på något i denna match än en riktig åktur.


Nästa match:
RIG Falköping – Sollentuna, lördagen 30 oktober 14:30 i Frejahallen, Falköping