Sollentunas herrar vinner premiärmatchen mot Vingåker

Sollentunas herrlag öppnade säsongen på rätt sätt under söndagen i Vingåker med en välförtjänt 3-0 seger (25-19, 25-22, 25-13). Det var ingen skönspelad match och båda lagen kämpade med egna misstag. Att åka hem med 3 poäng och en 3-0 seger på bortaplan är aldrig enkelt och totalt sett gjorde Sollentuna ett positivt framträdande.

Matchen startade jämnt och när det stod 11-11 så hjälpte några Vingåker misstag Sollentuna att dra ifrån och i slutänden vanns första set ganska komfortabelt med 25-19. Hemmalagets serve fungerade bättre i andra set och Vingåker hade ledningen 15-11, men efter en side-out så var underläget bara 3 bollar. Mattias Andersson gick ner för att serva och Sollentuna tog 4 viktiga poäng i hans serverunda så att herrlaget kunde vara i lednig vid andra tekniska timeouten. Vid 16 lika gjorde Sollentuna ytterligare ett ryck och tog greppet även om andra set.

Tredje set tog slut nästan innan det börjat då Sollentuna gick fram till en 5-0 ledning som sen ökades på sucessivt. Den stora ledningen gav Lars-Göran Eriksson möjlighet att göra byten och ge avbytare möjligheten att komma in och avgöra. Peter Wallman och Phil Tully byttes in och bägge registrerades för flera poäng och hjälpte till att fastställa slutresultatet till hela 25-13.

Matchen mest lysande stjärna var inte helt oväntat den brasilianske högerspelaren Diego da Gama Felicissimo som gjorde 12 poäng på 19 anfall. Övriga poäng i Sollentuna var jämnt fördelade mellan övriga spelade. Bäst i Vingåker var Johan “Bullen” Ericsson, vilkens anfallsstil skapade frustration hos Sollentuna blocket.

Kommande lördag är det dags för hemmapremiär i elitserien där Sollentuna Hylte/Halmstad spelar ett dubbelmöte. Först spelas herrmatchen kl 14:00 och därefter dammatchen kl 17:00.