AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer föll i tuff femsetare borta i premiären

Sollentunas damer spelade en tuff bortamatch i elitseriepremiären borta mot Engelholm. Det blev en i stora delar jämn match, förutom i andra set som Sollentuna släpper lite väl enkelt, som inte avgörs förens i slutbollarna i skiljeset. Slutresultatet blev 2-3 (29-27, 14-25, 26-24, 21-25, 11-15).


 

Första set startar jämnt och det står 7-8 vid första tekniska timeouten. Därefter lyckas Engelholm få två poängs ledning som de drygar ut till 14-17. Mest är det servemottaget som trilskas för Sollentuna, men när man får ordning på det så jobbar man sig i kapp via bla starkt anfall av Sara Mild, som bevarat formen väl från förra säsongen. Engelholm har sedan hela tre setbollar där Sollentuna alltid side-outar tillbaka. Det är istället Sollentuna som skaffar sig setboll vid 27-26 och vid 28-27 tar Maggie Kjessel-Persson ett viktigt blockpoäng som ger setvinst.


Hemmalaget och senaste SM-finalisterna är lite tagna av setförlusten och Sollentuna damerna lyckas med allt fram till 6-0.
Därefter servar Engelholm bort Sollentuna och setet får en märklig vändning där Engelholm helt har initiativet. Från 11-12 rinner det iväg till 13-20 snabbt och det står 1-1.


I tredje setet ligger Sollentuna under med 6-9 men här svänger matchbilden igen och Sollentuna går förbi till 15-13, 17-14 och 19-16. Speciellt fungerar blocket bra här där en av årets nykommlingar, Anna Westerlund, tar många viktiga blockpoäng i mitten. Vid 23-20 får damerna lite gummiarm och det blir återigen dramatiskt där Engelholm har setboll vid 23-24. Sara Mild avgör tredje set via tunga servar som motståndarna inte kan få kontroll på.


Fjärde setet är också jämnt hela vägen och Sollentuna leder 16-15, men därifrån tar EVS 4 raka och för dem viktiga poäng.
Denna fyrapoängsskillnad hänger sedan med tills setets slut.


I skiljeset är det alltid små marginaler, men det tycks som damerna har dem med sig. Man leder 4-2 och 7-6 efter att Sara Mild tagit viktiga poäng både på anfall fram och backspike. Vid underläge 7-8 är det en lång rallyboll som Sollentuna nästan har vunnit men som Engelholm tillslut retligt vinner. Därefter får hemmalaget en nätrullare till serve och man har en trepoängs ledning som man håller undan till vinst. Visserligen tänds lite hopp när Anna Westelund återigen visar kvaliteter, denna gång via bra servande, men underläget kan inte hämtas hem.


Sollentunas damer gör en riktig laginsats och visar att men tänker vara med och fajtas i årets elitserie. Alla i laget, både på plan och på bänken bidrar till insatsen. Sara Mild gör som vanligt massor med poäng och väldigt få misstag, men Anna Westerlund kvitterar också ut högsta betyg med bra blockspel, anfall och serve.


Så här kommenterar Sara Mild, damernas lagkapten, förlusten:
– Vi tar som lag ett stor steg frammåt idag. Det är stor skillnad på oss i denna match mot det första träningsmatcherna för säsongen. Efter matchen är jag mest nöjd med vår laginsats som var ett klart positivt besked. Sen är det synd att vi inte kan avgöra i fjäde set när vi har ledningen 16-15. Vi ville ha med oss mer än en poäng hem,


Nästa match:
Sollentuna – Hylte/Halmstad, lördagen 23 oktober kl 17:00 i Satelliten