AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst på bortaplan för Sollentunas C damer

Trots en sen ankomst och jäktig uppvärmning blev det en komfortabel och relativt snabb 3-0 vinst för Sollentunas C damer i bortamatchen mot Team Valla B. Inledningsvis var det lite oreda och matchen startade med underläge, men man rätade frågetecknen utan panik till seger 3-0 (25-16, 25-10, 25-8)

Samling och avresa för C damerna skedde i sporthallen mitt i U15:ons premiär av Stockholm Volley Cup. Matstoppet togs i Linköping och det drog ut på tiden vilket gjorde att laget kom till matchen just till Inspike. Folkungahallen är en nybygg sportahall, lika ljus och fin som Sollentunas Satelliten och Falkenbergs nya hall. Att kliva in där var en härlig upplevelse och dessutom hade hemmalaget samlat en ganska ansenlig publik. Bortalaget hade med en hejaklack bestående av – en person.


Första set inleds som förväntat på en bortamatch i en hall man aldrig spelat i, dvs lite skakigt. Man ligger under 3-8 mest beroende på egna misstag, men därifrån spelar laget upp sig och går ikapp till 8-8. Annie får utrymme för sin hoppserve i den fina hallen och i hennes serverunda drar man ifrån till 15-9. Setet slutar 25-16 där Sollentuna gjort 16 egna poäng men haft 13 egna misstag.I andra set fungerar allt mycket bättre och man drar ifrån med 8-3, 12-4 som blir till 16-4. Helene presenterar sig och servar både tufft och smart vilket bidrar till att ledningen ökar till 18-7. Annie följer upp med hoppserve och driver setet mot sitt slut. I detta ser lyckades C damerna hålla ner de egna misstagen ordentligt och även få kontroll på förstabollen. Liberon Emelie, tillbaka efter förkylning, är överallt och styr upp försvarsspelet.


Det tredje setet startar men båda lagen har här förstått hur det kommer att sluta. Spelet är inledningsvis inte bländande, men vid 10-7 så servar Helene åter igen fram laget i en säker ledning 15-7. Gabrielle gör därefter 8 raka poäng på serve eller serve som sätter hemmalaget under sådan press att de ger gratisboll tillbaka, vilket gör att Hanna kan dumpa in en mindre lyckad serveretur och fastställa resultatet till 25-8.Att det skulle bli en vinst var ganska givet från det ögonblick matchen startade, men sättet som C damerna genomför matchen glädjer. Man vet sina styrkor och begränsningar samt försöker öva på i matchsituation det man tränat på senast. Det lyckas man med bra utefter förutsättningarna. Sophie och Sandra växer med varje framträdande som passare och styr numer upp anfallsspelet med det som är begynnelsen till lite rutin. I bakplanen spelar Emelie och Carro en bagger som är så gott som felfri. Frammåt är det servandet som lyser mest. Andra set signeras Annies hoppserve och Helenes smarta och placerade servar. I tredje set kommer man mest ihåg Gabrielles hårda servar och de svårigheter motståndarna hade med dem.


Man måste även ge en eloge till Team Valla B:s ledare, Tim Middlehurst, som gör det som volleyboll Svergie skriker efter mest, Han engagerar sig i ungdomslag, tränar dem och diver fram ett lag med en idé och målsättning. Bortamatcher som denna är kul på mer än ett sätt och ger en tro på volleybollens framtid i Svergie.Gabrielle på väg att serva i tredje set


Nu är C damerna med och fightas i serien igen och ligger i det övre skiktet. 


Nästa match:
Sollentuna C damer – Norrköping, söndag 24 oktober kl 12:00 Satelliten