AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Gröna VK har återuppstått och kom 2:a i seedningsomgången av Fu17 2010-10-10

Det var stor Sollentuna dominans när äntligen Gröna VK återuppstod. Både tränarna för F95 Larry och Lasse har tidigare spelat i Gröna VK. Nu har F95 tagit det namnet. Hedvig, Anna A och Lina K i vänta på att spela.

Sollentuna Gröna VK mötte Sollentuna Due i första matchen, 25-11 och 25-15 säger allt (vi började på 7-7). 2:a matchen mot Kolbäck började bra 25-14. Till andra set hölls inte skärpan uppe, men vi vann till sist med 25-23. Detta innebar att vi var klara för semifinal.


Spelarnas främsta fans i form av föräldrar till Asena, Anna A och Sofia. Hedvigs föräldrar kom lite senare samt Ester var bortrest därav var hennes föräldrar inte med. Vet att spelarna uppskattar att ni är med och tittar samt hjälper till med transport till och från matcher.


I semifinalen mötte vi Södertäljes bollskickliga 96:or. Det var deras 3:e match i rad, medan vi var ordentligt utvilade och ätit ordentligt. Det var nog det bästa jag sett våra tjejer spela, vi dominerade nätet ordentlig. Oavsett om Södertälje smashade eller droppade så stoppade vårt block allt. Anfallsmässigt körde vi på ordentligt. Vi tog i denna match 72% aktiva poäng (anfall, block och serv). Lina K tog själv 7 av 18 poäng i 2:a set.


Dax för final mellan Sollentuna Gröna VK (95:or) och Sollentuna Uno (96:or) (Uno slog Sollentuna Six Pack (97:or) i semifinalen). Det blev en ordenlig holmgång. Gröna VK gick rätt snabbt upp i en klar ledning och såg ut att ta detta ganska enkelt, gick upp till 23 poäng. Där började troligen nerverna komma in och misstagen komma fram, Uno tog in poäng efter poäng. Till sist lyckades Gröna VK vinna setet med 25-22. 12 av Unos 25 poäng var våra misstag. Här måste vi mer öva på att våga när det gäller. I 2:a set förde Uno hela tiden och vann med 25-21. Även i 3:e set ville och vågade Uno lite mer och vann med 15-11. 96:orna slog 95:orna med 2-1. Misstänker att vi kommer mötas fler gånger under säsongen. Hur det gick i matchen om 3:e pris vet jag inte när detta skrevs.


Helt klart dominerar Sollentuna Fu17 ordentligt. Till saken hör att både 95:or och 96:or saknade ett antal tongivande spelare.


Kul att se hur Sofia kommer in i passarrollen och hittar spelare på centerpositionen. Sofia har en härlig blick för spelet och tar för sig mer och mer. Poängdrottning blev till sist Lina K, då hon gjorde ett ordentligt ryck i sista matchen.



Lasse, Asena, Anna A, Hedvig, Linnéa


Astrid, Lina K, Hanna och Sofia (som lämnat sin matchtröja hemma)


Nu är det några div. 3 matcher före vi åker till Kungälv.