AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar inledde starkt mot Västerås hemma

Sollentunas C herrar öppnade hemma mot Västerås. Första set blev en resa genom mörkret, men när man väl hittat varandra blev det därefter tre mycket jämna och välspelade set för att vara en seriepremiär. Sollentuna bjöd på lite förmycket totalt sett och fick se sig besegrade med 1-3 (12-25, 26-24, 17-25, 23-25).

Sollentunas C herrar består i år av ungefär samma spelare som förra säsongen. KTH-studenten Carsten är nu borta men å andra sidan har bröderna Erik och Marcus Forsgren klivit in och tagit ett större ansvar i laget. Försäsongen har kantats av bra träningar men även körtelfeber och annan frånvaro vilket gör att det var svårt att få ett begrepp om hur formen var inför matchen.



Att första set skulle gå åt till att hitta varandra, då det var första tävlingsmatchen sedan mars, var självklart. Västerås hade matchat i Uppsala Cup och var långt mer samspelta och i första set är siffrorna inte snälla, men rättvisa. Det rinner iväg snabbt med 1-5, 4-9, 8-17 och 12-25. Västerås stjärnspiker tillåts få förmycket utrymme samt att Sollentuna har en osäkerhet i vem som tar vilket boll.


På plussidan står ett fighterhjärta, vilket framförallt bröderna Forsgren, Axel, Johan och Calle visar upp, som överraskar positivt. Man vill någonting och har en konstruktiv dialog i setbytet om vad man vill förbättra. Andra set inleds med en 4-2 ledning som 10-9 och 13-10. För att matcha Västerås dominerande högerspiker har man valt en match-up vilken visar sig fungera. Taktiskt servande ger även effekt och Västerås tvingas till svåra avslut samtidigt som Sollentuna har börjat kriga rejält i block försvar. 21-17 tappas till 21 lika, men sen skaffar sig Sollentuna två setbollar vid 24-22. C herrarna får lite darr på ribban och tappar till 24-24 innan Niclas tar ett block och Johan sätter ett anfall. 26-24.



Sollentuna krigar på bra i tredje set och trots att man hamnar under 7-11 så tar man ikapp till 15-16 och 16-18, men sen rinner bollarna inte lagets väl och man tappar tyvärr setet med 17-25 vilket känns som ett resultat som inte motsvarar matchbilden.


Fjärde set är jämnt hela vägen till 10 då Västerås drar ifrån till 11-14 efter en bränd straffspark av Sollentuna. Underläget är tungt och vid 17-22 känns det lite hopplöst men C herrarna visar att de vill någonting mer denna säsong och går ikapp till 22-23. Vid 23-24 sprätter Västerås servemottag över och man har chans att kvittera men så blir det inte och gästerna kan tillslut vinna med 23-25 i rallyt.



Trots att det var första seriematchen för säsongen så spelar C laget på en nivå man inte var i närheten av under förra säsongen. Det var en vilja att kollektivt göra någonting positivt som kommer innefrån spelarna själva. Även om det blev en förlust, låt vara mot ett väl spelande Västerås, så kan C herrarna trots förlusten vara nöjda med samspelet på plan och den vilja att vinna man visar upp. Slipar man på samspeltheten kommer laget att bli svårslaget i serien.