AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Tung start för Sollentunas C damer

Det blev en tung start för Sollentunas C damer i seriepremiären. Trots en initial ledning och i mellan åt bra spel så räckte det inte emot Ericssons rutin. Matchen slutade 1-3 (20-25, 25-27, 25-11, 17-25)

 


Sollentunas C damer startade Division 2 Östra Svealand på hemmaplan mitt på lördagen. Inspike strax efter klockan tolv och det skulle visa sig att det var lite sömnigt i laget. Det var även lite glest i leden pga sjukdomar, födelsedagsfirande samt skador.


 Första set startar på bästa sätt och C damerna tar en ledning med 9-3. Allt rullar på bra men Ericsson är bollsäkra och gör få misstag, vilket hemmalaget gör då man försöker anfalla på varje boll. Ericsson spelar snålt medan hemmalaget bjudet på gott och blandat. Vid 17-17 går Ericsson ifrån till 19-22 och setet förloras med 20-25. Efter 9-3 ledningen spelade hemmalaget alltså 11-22 vilket inte var godkänt.


Andra set inleds bättre och förstabollen hittar bättre fram till passarna. Underläge 1-5 byts ledning 18-16 och 23-19. Här blir C damerna lite väl försiktiga och vågar inte vinna. Trots setboll 24-23 så hamnar man i underläge 0-2 då Ericsson vinner andra set 25-27. I stället för 1-1 står det 0-2 och nu är C damerna illa ute.I tredje set så är laget äntligen lite irriterade och visar attityd. Här är det en helt annan match och man spelar ut och leder med 17-8 och 21-10. Setet vinns med hela 25-11 och en vändning av matchen känns rimlig. Tyvärr startar fjärde set illa med underläge 1-5 och 9-16. Sollentunas C damer jobbar sig lite ikapp till 13-16 och börjar så sakterligen hämta in. Ericsson missar väldigt lite och håller undan till 19-16, 20-17 och skaffar sig matchbollar som de sedan förvaltar väl.


Totalt sett var detta inget vidare framträdande från C damerna och man kom aldrig riktigt in i matchen. Den äldre rutinen Ericsson hade visade sig idag starkare än ungdomlig vilja, och just viljan att vinna var en bristvara denna lördag. Mot ett bollsäkert lag som Ericsson måste man kontinuerligt våga anfalla och sen förvalta gratisbollarna väl. Detta funkade inte genom matchen idag och därför förlorades den.


Med liberon sjuk gjorde Klara matchens bästa insats då hon spelade bra i framlinjen men även tog ett stort ansvar i försvarspelet med kommunikation och hög precision i framspelet.Nästa match är redan nästa helg borta mot Team Valla B och då behövs ett komplett C lag fullt med energi för att göra en annan match.