AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Sollentunas C damer 3:a i Uppsala Cup

Sollentunas C damer öppnar försäsongen med deltagande i Uppsala Cup och kommer efter en rafflande semifinal tillslut 3:a.

Sollentunas C damer har varit i träning sedan mitten på augusti och spelade i helgen sina första träningsmatcher då man ställde upp i Uppsala Cup. Dagen började redan 07:30 med samling och inte förens 20:00 var man klar och begav sig hemmåt mot Sollentuna igen.


Sollentuna C – Vallentuna 1, 1-1 (25-22, 17-25)


Första matchen går mot Vallentuna 1 där man tidigt i setet skaffar sig en fempoängsledning tack vare en blandning av Vallentuna misstag samt bra eget anfallsspel. Kvaliteten höjs mot slutet av setet men Sollentuna är de som är vassare i avslutet och man håller undan. Andra set inleds lite sämre och man låter Vallentuna dra ifrån i början pga lite passivitet. När man vaknar och får igång det egna anfallsspelet så är avståndet för långt och Vallentuna tar andra set. Inget skilje spelades i gruppspelet. Under hela matchen funkar servemottaget riktigt bra och även gratisbollarna lyfts fram med precision så att Sophie och Sandra, som delar på passarsysslan, har någonting att jobba med. Helene gör debut i Sollentunatröjan och sätter sina första poäng för denna säsong.Sollentuna C – Västerås 2-0 (25-13, 25-14)


Därefter blir det en tämligen enkel seger mot Västerås i en match som har ett givet slut redan från början. Sollentuna är för starka och dominerar matchen igenom. Tjejerna smäller på ordentligt i anfallet och Västerås för det riktigt tungt matchen igenom. Rojbin från västkusten gör här sin tävlingsdebut i vinrött.


Sollentuna C – Uppsala 2-0 (25-20, 25-9)


Sista gruppspelsmatchen spelas mot Uppsala och Uppsala stretar emot riktigt ordentligt. En tidig ledning gör att Sollentuna slappnar av och tror att mönstret från förra matchen automatiskt skall överföras. Lite för många egna missar gör att setsiffrorna inte blir allt för vackra. Till andra set använder laget det egna missnöjet som tändvätska till en ordentlig urladdning. Setsiffrorna 25-9 avspeglar hur setet såg ut. Flest poäng togs via servess där Carro och Sophie hade 7 servess var tätt följd av Sandra på 6 st. Vassast i anfallet var Helene med 6 kills på ett set.Solletuna C – Vallentuna 2, semi, 0-2 (23-25, 19-25)


Efter lite väntan så väntade andra Vallentunalaget i semifinal, då Vallentuna 2 hade vunnit andra gruppen på bollräkning före Sätra. Sollentuna gör en katastroföppning och ligger under 3-8 och 4-11, kanske inte pga Vallentunas bländandespel utan snarare pga egna misstag. Uppsala Cup är en försäsongsturnering och fram till ställningen 14-20 har Sollentuna hela 16 egna misstag. Motståndarna har alltså bara gjort 4 egna poäng. Därefter vaknar tjejerna och går fram till 20-22 och 23-23. Tyvärr tappar man greppet just när man var på väg att ta setet.


I andra set spelar man bra offensiv volleyboll och leder 10-7, 14-11 och 17-15 innan man fastnar i en rotation där setet och matchen alltför snabbt rinner ur händerna. Matchbilden är den att Sollentuna anfaller på och blockar bort motståndarna men poängen hamnar ändå inte i egen ficka. Ridå med 19-25 och efter matchen är det ett surt gäng som undrar hur man kunde förlora. Positivt sett så var det stundtals en riktigt bra volleybollmatch, där det small ordentligt. Sollentunas dilemma var denna gång att marginalerna inte var med dem och att de egna misstagen blev för många. Återigen så var servemottaget prickfritt och framspelen på förstabollarna hade hög kvalitet.


Sollentuna C – Sätra, bronsmatch, 2-0 (25-11, 25-22)


Bronsmatchen inleds 18:45 och är turneringens sista match. Laget är trötta efter en lång dag men samtidigt fyllda av en go för att avsluta snyggt. I första set ger Sophie laget en smakstart med 4 raka servess och Helene tar tag i anfallsspelet med 6 kills. Rojbin spelar från start och noterar både anfallspoäng såväl som servess.


I andra set tappar man tempo och orkar aldrig riktigt dra ifrån. Laget spelar 1:1 hela tiden och det är jämnt upp till 17-17 helt i onödan. Det blir dessutom onödigt spännande då slarv ger Sätra ledningen med 20-17. Därifrån tar sig Sollentuna C i kragen, via flera riktigt bra defence och även ett par improviserade backspikes, och vänder på matchen till setvinst 25-22. Bronspriset var säkrat.


Summerat över dagen förtjänar alla beröm då samtliga spelare fortsätter att utvecklas. Sophie och Sandra visar en ny nivå i passarspelet. Såväl kantspelarna som mitten anfaller starkt, men dagens starkast lysande stjärna är ändå lagets libero, Emelie, som hade en helt igenom prickfri dag. Hennes servemottag var i det närmaste perfekt och när även försvarsspelet stämda så lade det en grund och en trygghet i spelet.övre fr v: Sandra, Emelie, Sophie, Carolina, Helene
undre fr v: Rojbin, Annie, Klara, Hanna, Gabrielle


Tack även till föräldrar/supportrar som orkade upp och orkade hänga med denna långa dag.