AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Damer åker till Lindesberg på försäsongsturnering

Säsongen 2010-2011 för Sollentunas damlag startade i lördags med tre matcher i Lindesbergs inbjudningsturnering. Lagen som deltar i nybyggda Lindesbergs Arena är hemmalaget Lindesberg, Sollentuna, RIG Falköping och norska Stavanger.


 

Under lördagen spelar alla fyra lagen mot varandra i bäst av tre sets matcher där alla set spelas till 25. Söndagen är ett slutspel med semifinaler mellan 1:an och 4:an samt 2:an och 3:an.


Eftersom detta är de allra första matcherna för laget denna säsong så kommer matcherna att vara ett sätt att se var laget befinner sig, identifiera vad som fungerar och vad som brister, samt att helt enkelt spela ihop laget. Uppställningarna kommer att varieras för att möjliggöra mycket spel till varje spelare.


Match 1: Lindesberg-Stavanger 2-0 (25-21, 25-22)
Match 2: Sollentuna-RIG 0-2 (17-25, 21-25)


Starting lineup: Sara Mild, Emily Turner, Sofia Harlin, Johana Falk, Anna Westerlund, Maggie Kjessel, Malin Lindgren.
Vårt servemottag var stabilt under matchen och Emily skötte sig och distribuerade bollarna bra. Sofia och Malin var både starka i försvaret och bidrog till många transition lägen. Det var alltför många egna misstag i början i bägge seten som gav RIG en ledning som var för stor för att hämtas in.


Match 3: Lindesberg-RIG 2-0 (25-13, 25-22)
Match 4: Sollentuna-Stavanger 0-2 (20-25, 16-25)


Starting lineup: Cissi Skoog, Anna Harlin, Anna Westerlund, Johanna Falk, Emmy Blouin, Kristiina Raap, Sara Mild
Stavanger servade riktigt tufft och Sollentunas servemottag känndes inte igen från tidigare match. Anna W och Johanna gjorde båda bra ifrån sig vid nätet trots att norskorna på andra sidan var rejält längre. Emmy spelade sin första match och levererade 3 servess och 5 kills. De egna misstagen hölls ner bättre vilket gjorde att totalbilden ändå blev ett steg framåt i spelet.


Match 5: RIG-Stavanger  1-2 (21-25, 25-20, 25-19)
Match 6: Lindesberg-Sollentuna 2-0 (25-14, 25-13)


Starting Lineup: Emily Turner, Sofia Harlin, Johana Falk, Anna Westerlund, Cissi Skoog, Emmy Blouin, Kristiina Raap.
Lindesberg var ett bättre lag i dagens match och det syntes att de har spelat ett par matcher redan. Kristiina spelade bra i första set och Cissi gjorde en solid insats genom hela matchen. Sofia Thurin gjorde debut i elitseriesammanhang och bidrog positivt i laget.


Semifinaler spelas under söndagen och det blir Lindesberg-Sollentuna respektiva RIG-Stavanger. Därefter väntar final och match om 3:e plats.