AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Fyra Sollentunakillar i Svenska U19-landslaget

Nordiska Mästerskapen för U19-killar skall spelas under hösten och igår togs truppen ut som skall spela en förberedande turnering i Finland. Från laget som vann SM-guld i maj togs hela 4 killar ut bland de tolv – Staffan Blomgren, Andreas Grundstedt, Andreas Eriksson och Fabian Reppen. Samma killar togs även ut som All-star i SM-turneringen senast.


Sollentuna Volley är naturligtvis stolta över att klubben utgör en tredjedel av landslaget och säger grattis och lycka till till grabbarna! 


 

 


U19-landslaget kommer att nu till helgen mot delta i en turnering där man spelar mot Finland och Estland. I slutet av september är det dags för Nordiska Mästerskapet där Sverige skall försöka försvara segern för två år sen då 92:orna vann U17-NM. Mellan Finlandsturneringen och NM har landslagscoach Göran Persson angenäma bekymmer om han skall ändra i truppen eller inte.



Fr v i klassiskt vinrött:
Fabian Reppen, Andreas Eriksson, Andreas Grundstedt och Staffan Blomgren


– Det ska bli riktigt roligt! Det har bara blivit bättre på träningarna och konkurrensen på passarsidan blivigt betydligt tuffare, så man får verkligen jobba hårt, säger Fabian Reppen.


Andreas, Andreas och Staffan har precis börjat sista året på volleybollgymnasiet i Falköping (RIG) medans Fabian börjat sista året i Falkenbergs volleybollgymnasium. 


Sollentuna var även nära att få med en 5:e spelare då Fredrik Gewers, som är ett år yngre, var med och konkurrerade om en plats i uttagningen efter sin fina insats i U18-landslaget i 8-nationersturneringen i sommras. Nu blev det tyvärr bara nära för Fredrik, men att han var med och konkurrerade visar på bredden i Sollentunas trupp.


Artikel på Svenska Volleybollförbundets hemsida:
http://iof3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=20780