AKTUELLT

Sommarläger v25

Ungdomssektorn

Gör som Penny Parnevik - testa volleyboll i sommar! Sommarläger för nybörjare och fyrmanna vecka 25 (17/6 tom 20/6).

Herrar Säsongen 2009-2010

Sveriges första volleybollklubb med 19 SM-guld på damsidan. Traditionen är stark i föreningen och viljan att vinna genomsyrar organisationen. Vi ser fram emot en framgångsrik säsong. Klubbens stolta ungdomssektor med kanske den bästa och största verksamheten i landet arbetar tillsammans med eliten under temat Fair play.
 
 
 

Bakre raden fr v: Liliana Eriksson (fystränare), Christer Ljung (scoutman), Martin Yngerskog, Johannes Bångman, Lucas Lötbom, Peter Hodor, Sebastian Thylander, Calle Ljung, Johan Lindström (ass. coach), Lars-Göran “Snillet” Eriksson (headcoach)
Främre raden fr v: Peter Jonsson, Peter Wallman, Albin Eriksson, Mattias Andersson, Nicolas Beaver, Dave Egan
Saknas på bilden: Calle Lindesvärd, Diego da gama Felicissimo
Foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto

Placering: 4:a i serien och utslagna i semifinal mot Falkenberg (2-3 i matcher)
kvartsfinal: Tierp, 3-1 i matcher

Lars-Göran “Snillet” Eriksson gör sitt femte år som huvudtränare till herrlaget. Säsongen präglas av noggrann planering och disciplin samtidigt som viljan att lära sig mer alltid finns i luften på varje träningspass.

Snillet om det egna laget: Vi skall ha revansch för förra årets dåliga säsong. Hela laget brinner av revanschlusta vilket märktes redan på de allra första träningarna. Årets trupp är en stor trupp där stommen är kvar från förra året. Laget har fyllts på med nya spelare som Nic Beaver, en allround spelare från Kanada, en passare till i Dave Egan samt de unga lovande Calle Lindesvärd och Calle Ljung. Förra årets JSM-mästare, Albin Eriksson och Lucas Lötbom, har sett bra ut på försäsongen och börjar nu allvarligt konkurrera om en plats i startsexan.

Snillet om motståndarna: Det finns många utmanare i årets elitserie där inget lag är given favorit som förra året. Dessutom är det en säsong som präglas av utmanande ekonomi. Flera lag har möjlighet att gå hela vägen men Falkenberg står nog i final till slut.

Nyckelspelare

Peter Jonsson Vi ser fram emot en säsong med Peter. Han tog ett litet kliv in som ordinarie förra året och har potential att elitseriens bästa center. I sommar har Peter varit med i landslaget och fortsättar han utvecklas blir han en fruktansvärd tillgång.

Dave Egan Det är en ära att få spela med elitseriens bästa passare de senaste 3 åren, även om vi har en redan bra passare. Dave ställer höga krav på sitt eget lag, såväl på match som på träning, och kan driva dem i med- och motgång med sin transatlantiska energi.