Damer Säsongen 2009-2010

Sveriges första volleybollklubb med 19 SM-guld på damsidan. Traditionen är stark i föreningen och viljan att vinna genomsyrar organisationen. Vi ser fram emot en framgångsrik säsong. Klubbens stolta ungdomssektor med kanske den bästa och största verksamheten i landet arbetar tillsammans med eliten under temat Fair play.


Bakre raden fr v: Fredrik Gyllenberg (ass.coach), Anna Harlin, Lisa Jönsson, Kristiina Raap, Emily Turner, Lovisa Bergh, Emma Berglund-Lindgren, Dave Egan (headcoach)
Främre raden fr v: Sara Mild, Ashlee Fisher, Cissi Skoog, Johanna Falk, Emma Holm
Saknas på bild: David Ottosson (ass.coach)

Placering: 5:a i serien, 3:a i slutspelet, utslagna i semifinal mot Engelholm (0-3 i matcher)
kvartsfinal: Lindesberg, 3-1 i matcher

Dave Egan gör sin första säsong som tränare för Sollentunas damlag, men har tidigare varit spelande tränare i Vingåkers herrlag i 3 år. Med transatlantisk inställning och energi tar han sig an uppgiften att förvalta och utveckla ett av Sveriges bästa lag. Vi är mycket glada för att ha Dave på plats och ser fram emot de resultat han kan få fram.

Om det egna laget: Årets upplaga av Sollentuna Volley är ett ungt lag med mycket ambition att växa. Eventuella brister i erfarenhet kommer vi att kompensera med hårt arbete och lagspel. Tjejerna är angelägna att fortsätta utvecklas och se hur bra vårt lag kan bli.

Om motståndarna: Svåra ekonomiska tider har lett till färre utländska spelare som kommer att ge svenska talanger en mer framträdande roll i de flesta lagen. På pappret kan Katrineholm och Engelholm vara favoriter, men säsongen är lång och så många som sex eller sju lag kommer att ha en chans att tävla om SM-titeln

Nyckelspelare

Sara Mild. Som lagets mest erfarna spelare kommer Sara att uppmanas att föregå med gott exempel både på träning och matcher. Då vi har ett yngre lag innebär det att hon också kommer att uppmanas att vara en mycket konsekvent och stabil spelare för oss.

Lovisa Bergh. Lovisa är en explosiv och dynamisk spelare som kommer att få speltid både i mitten och på kant. Hennes energi och atletiskhet kommer att vara viktigt för vårt lags framgång.