AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

GULD, SILVER OCH BRONS i ungdoms beach-SM i Malmö 2010-07-27–29

F95:s guld lag och en från silverlaget från beach-SM 2009 åkte ner till Malmö för att mäta sig i 2 beach. Sofia och Ester från förra årets guldlag var det ena laget. Lina K från guldlaget spelade i år med Hanna från silverlaget var det andra laget.

I Fu17 var 4 av 24 lag från Sollentuna. F95 med Sofia och Ester samt Lina K och Hanna. F96 med Diana och Camilla. F97 med Sofia och Amanda. Det verkar vara ett Sollentuna drag att vara trögstartade, alla 4 lagen förlorade sin första match. 95:orna och 96:orna vann andra och sista gruppspelsmatchen medan 97:orna förlorade. Detta innebar att 95:orna kom 2:a i sin grupp medan 96 och 97 kom 3:a.


I 16:delsfinalen vann alla 4 Sollentunalag, gick vidare. I 8:delsfinal fick Sofia och Ester  hårt motstånd mot Halmstads samspelta lag och förlorade med 0-2. Lina och Hanna  råkade ut för systrarna Larsson från Södertälje. Lina och Hanna stod upp bra men förlorade klart med 0-2. Det visade sig senare att Larssons vann hela klassen. De yngre i klassen Diana och Camilla samt Sofia och Amanda vann 8:delen efter fint spel.


I kvartsfinal förlorade båda lagen även om Diana och Camilla pressade Tanja (Falkenberg) och Fanny (Örkelljunga) till en stenhård 3 sets match. Alla våra lag har 1-3 kvar i klassen, så till nästa år är jag övertygad om bättre placeringar.


Framgångar i övriga klasser:


GULD u13: Fredrik, Kaveh och Oskar.  GRATTIS


SILVER Fu19 och Fu21: tvillingarna Thurin. Förlorade i båda klasserna mot samma motståndare


BRONS  Pu15 Oskar, Fredrik, Ludwig och Kaveh samt Pu19: Staffan och Calle