AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna Volley visar framfötterna på sommarens första beach Fu17 i Södertälje 2010-05-30

Av 13 anmälda lag kom 8 från Sollentuna, resultatmässigit gick det också bra.


F 94 hade Emelie och Gabrielle på plats medan F95 hade 14 spelare av sina 21 i truppen dvs 7 lag.

2 lag från varje grupp gick till slutspel. I grupp 1 kom Sara och Sandra 4 efter 1 vinst och 3 förluster, Asena och Agneta kom 3:a efter 2 vinster och 2 förluster medan Hanna och Lina K kom 2:a efter 3 vinster och 1 förlust. Vann gruppen gjorde storfavoriten Rebecca och Josefin från Södertälje. Grupp 2 som var det jämnaste och troligen bästa hade vi Sofia och Ester som kom 2:a 2 vinster och endast förlust i grupp finalen mot Emelie och Gabrielle. Det var en fröjd att se Ester och Sofias spel, som de konserverat från SM-guldet (med Lina K) förra året. I grupp 3 som nästan var en Sollentuna F95 grupp kom Isabelle och Sayna 4:a efter 3 förluster, Lina M och Olivia (som hoppade in för skadade Linnéa) kom 3:a efter 1 vinst och 3 förluster medan Hedvig och Anna A gick genom gruppen utan förluster.


Av 6 lag till slutspel hade Sollentuna 4, Eskilstuna 1 och Södertälje 1.


I ena kvartsfinal hade Sofia och Ester inget problem mot Eskilstuna, i den andra var det ett derby mellan Sollentuna spelarna Hanna och Lina K mot Hedvig och Anna A. Hevig och Anna A hade större gnista och vann en ganska jämn match med 2-0. Detta innebar att F95 fick 2 lag till semifinal.


I semifinal hade Sollentuna 3 lag och Södertälje 1


Ena semifinalen ställdes Sofia och Ester mot Södertäljes Rebecca och Josefin, det syns att Rebecca och Josefin spelat mycket beach och utnyttjade hela Sofia och Esters plan halva. Ester och Sofia fick öva mycket defence, dock är fortfarande Rebecca och Josefin ett nummer bättre. I den andra semifinalen spelades mellan våra F94 Emelie och Gabrielle mot F95 Hedvig och Anna A. Det blev en mycket jämn match som gick till skiljeset, där 94:orna blev lite för stora som vann med 2-1. Hedvig och Anna A har gjort en fantastisk turnering och endast förlorat 1 match. Detta innebär att Hedvig och Anna A samt Ester och Sofia delade på 3:e platsen. Hur finalen slutade vet jag inte, då barnen ville hem och fira mors dag.


Som en sammanfattning för F95 är jag mycket nöjd med dagen. Många lag med, bra resultat trots vi inte övat något och är yngst i klassen, det syns verkligen att de gått framåt från förra året,  beachen ger även bättre fart på benen som behövs inför innespelet.


Jag vet att ett antal lag satsar på att komma till beach-SM i Malmö. Vi får se om poängen räcker för att kvala in till SM, det är inte så många tävlingar och vara med på på östkusten.