AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F95 avslutade innesäsongen med BigStep och Tacos

F95 äter traditionsenligt tacos på lördagkvällen under BigStep helgen.  Detta år som är första i vanlig 6-manna volleyboll, valde vi att spela med 2 jämnbra lag.

Larry gick ut hårt med sina Hökar, lovade om de vinner alla 3 gruppspelsmatcher så bjuder han på glass. Taggade som bara den slog de Eskilstuna med 2-0, VanLe 2 med 2-1 och gruppfinalen mot Vallentuna 2:a lag Joker med 2-1. Kvartsfinalen var klar och tjejerna åt välförtjänt glass. Lasses Falkar, som inte fått sama löfte började med att förlora mot LaKo Lepe 0-2, andra matchen som var en nyckelmatch om att inte komma sist i gruppen var mot Solna. Här var tjejerna verkligen på hugget, enkel vinst med 2-0. I sista matchen mot Vallentunas första lag Power krävdes 2-0 vinst för att komma 2:a i gruppen och enklare åttondelsfinal. Falkarna förlorade ordentligt med 0-2. Detta innebar att i åttondelsfinalen fick vi möta Vallentuna Joker, som Hökar tidigare slagit. Det här är en match som inte skulle spelats. I första set gör Linnéa en defenseräddning och ligger och skriker av smärta. Det visar sig att axel gått ur led. Martin Yngerskog från A-laget kommer och hjälper till och får axeln i rätt läge igen, tack för all hjälp Martin. På söndagen skall Linnéa åka till Spanien med skolan, hoppas att allt fungerar bra. Sista bollen i första setet får en spelare i Vallentuna en boll mellan golven och halsen, vilket innebär att hon får svårt att andas, nytt lång avbrott. Hon får utgå och de fortsätter spela på 5 spelare. Resten av matchen blev ingen höjdare och Vallentuna vinner till sist med 2-1. Detta innebär spel 9-12 plats på söndagen.


På söndagen lovade Lasse glass om Falkarna vann båda söndagsmatcherna. Laget hade från lördagen tappat Linnéa och Anna R som skulle på resa samt att Agneta blev sjuk och inte kunde vara med, detta innebar att vi endast hade 6 spelare. Första matchen mot ViLePa vann vi en jämn match med 2-1. Dax för match om 9:e och 10:e plats mot VanLe2, en jämn och bra match förlaorade vi till sist med 0-2. Efter de förutsättningarna vi hade är det helt OK resultat, hade dock önskat mig lite mer fart på fötterna under lördagen. Sofia blev helgens poängdrottning, stark då hon var passare i 4 av 6 matcher.



Anna A, Agneta, Asena, Isabelle, Lasse


Anna R, Hanna, Linnéa, Sofia, Sara


För Hökarna började söndagen mot VanLe 1 i kvartsfinalen och seger med 2-0. Klara för semifinal tillsammans med storheterna som Södertälje, Vallentuna Power och Sollentunas 94:or Toker. Alla lag fullt med 94:or medan vi endast har 95:or. Redan här har Hökarna gjort det mycket bra. I semi mot SVK Toker fick Lasse vikariera som coach, tyvärr hade vi inte mycket att sätta emot. Klar förlust 0-2. Match om 3:e 4:e plats  mot Vallentuna Power stod vi upp bättre, dock klar förlust med 0-2. Det är alltid bra att spela mot bra motstånd och få känna på hårt spel. En tjej som hade satsat på att bli poängdrottning, visade det på banan var verkligen på hugget. Lina M blev helgens drottning, men det var jämnt på toppen.


 


Gabriella, Olivia, Lina K, Ester, Larry


Hedvig, Lina M, Sayna, Sandra


 


Nu är det ungdomsavslutning och egen avslutning före beachen tar över helt.


Vi ser redan nu fram emot en spännande 2010-2011 säsong.


Lasse och Larry