AKTUELLT

Vaccinationsbevis

styrelsen

Uppdatering 2022-01-19: Från och med 12 januari krävs uppvisande av vaccinationsbevis för myndiga vid evenemang med 50 personer eller fler.

Sollentunas U19-tjejer tog silver

Det blev en väldigt lyckosam helg för Sollentunas tjejer och killar i U19 SM som avgjordes i Katrineholm. Killarna vann som bekant guld efter en finalrysare mot Falkenberg men även tjejerna gjorde en otroligt stark insats men fick tyvärr inte kröna den med ett guld.

Tjejerna i U19-laget har avslutat säsongen på ett makalöst sätt. Spelarna har under förberedelserna inför SM höjt både sitt individuella spel och lagspelet flera nivåer och man visade sannerligen hur ett lagspel som volleyboll ska spelas. Laget åkte efter ett lättare pass på fredagen ner till Katrineholm för att få en bra uppladdning och mycket sömn innan turneringen. I gruppspelet hade man Skellefteå, Örebro och Veddige, alla relativt okända lag, men eftersom man funktionerade första gruppmatchen så hade man möjligheten att få se kommande motstånd.Alla medaljörer tillsammans
övre fr v: Daniel, Peter, Calle, David, Ludde, Fabian, Staffan, Niclas, Sean, Fredrik, Andreas G, Christoffer
mellersta fr v: Viktoria, Sanna, Sara, Gabriella, Emelie, Matteo
undre fr v: Lydia, Elin, Rebecca, Andreas E, Tina, Amanda, Petra, Christer


Sollentuna – Veddige 2-0 (25-19, 25-22)
Sollentuna började mot bollsäkra Veddige som spelade ett snålt spel med få misstag. Servemottagningen som varit ett litet orosmoment under säsongen var klanderfri och man kom till bra anfall från alla positioner. Det som gjorde matchen onödigt jämn var att man gjorde lite för mycket misstag och man hade bland annat 9 missade servar. Men man vann båda seten med marginal tack var det fina anfallsspelet där 5 olika spelare gör mer än 5 anfallspoäng.


Sollentuna – Skellefteå 2-0 (25-15, 25-8)
Det här var den lättaste matchen i gruppen. Skellefteå hade ingen hotande serve och de hade en vänsterkant och en center som Sollentuna behövde hålla koll på i blocket. Sollentuna var desto mer lyckosamma med sin serv och fick ihop 11 servepoäng. Lägg därtill 7 block och 19 anfall så ser man att vi gör ca 75% egna poäng vilket är exceptionellt bra. I den här matchen så visade Sollentunas center Rebecca Hagström upp ett stort spel och var poängbäst på 9 poäng, 6 anfall och 3 block. Tina Thurin och Sara von Sydow var de som fick mest utdelning på sin serve, 5 respektive 3 poäng.Sollentuna – Örebro 2-0 (25-25-22, 25-17)
Det här var på förhand den tuffaste matchen då Örebro hade visat upp flera duktiga spelare. Framför hade Örebros ena vänsterkant varit totalt dominerande i anfall i den tidigare matchen mot Skellefteå. Taktiken som sattes upp var att serva bort henne med pressade servar och här visar alla Sollentunatjejerna upp en otrolig diciplin och skicklighet i att följa en taktik. I första set så var det visserligen 7 servemiss men man hade också 6 rena servepoäng och dessutom fick man bort Örebros anfall från nätet och kunde enklare vända försvar till eget poänggivande anfall. I andra set så är man varm i kläderna och med fortsatt lyckosam taktik så lyckas man vinna även andra set utan att göra det spännande. Poängbäst här är centern Elin Hellström som med 8 poäng (3 anfall, 2 block och 3 servepoäng) fortfarande inte riktigt spelar på sin högsta nivå. Även centern Viktoria Kolmodin gör en riktigt bra match i både block och anfall.


Sollentuna vinner därmed sin grupp utan att ha tappat ett enda set och visat upp ett imponerande lagspel där alla spelare varit i högsta grad delaktiga i segrarna. Lottningen till slutspelet gav Sollentuna 2:orna i grupp 3 vilket till slut skulle visa sig bli Tierp som slagit ut ett Falkenberg som imponerat tidigare under dagen.Sollentuna – Tierp 2-0 (25-9, 25-18)
Tierp såg slagna ut redan efter 10 bollar in i första set. Då hade Sollentuna pressat på i serven ordentligt och tvingat dem att slå över gratisboll efter gratisboll. Den här matchen domineras av Sara von Sydow på högerkanten som gör en grym insats. Hon gör 13 poäng varav 7 servepoäng och missar endast ett av 7 anfall. Även i den här matchen så tar Sollentuna otroligt mycket egna poäng, 80%, där man gör 23 anfall, 5 block och 12 servepoäng. I andra set så släpper man lite på koncentrationen och gör lite för mycket egna misstag men man vinner ändå övertygande och kan åka till hotellet efter 4-0 i matcher och som enda lag tillsammans med Kungälv som inte förlorat ett enda set.


Sollentuna – Vallentuna 2-0 (25-22, 25-21)
Matcher mot Vallentuna på ungdomsnivå har senaste åren handlat om Elin Hozek och inget undantag här. I tidigare matcher så hade Vallentuna uteslutande lagt upp stora bollar till Elin på kanten och väntat på domarens tecken för poäng. Taktiken här blev att försöka serva bort den vänsterkant som var framme vid nät alternativt trycka serven mot position 1 där servmottagningen var lite sämre och därför göra det svårare för Vallentunas passare att trycka ut bollarna på vänsterkanten. I första set så fungerade taktiken bra men det egna spelet bjöd Vallentuna tillbaks i matchen gång på gång. Totalt gör man ca 15 misstag i anfall och serve i första set men man kompenserar det med att göra 19 egna poäng varav 11 i anfall, resterande 6 poäng som behövs för setvinst bjuder Vallentuna på. Mest lyckosamma i matchen var Sollentunas vänsterkanter Sanna Thurin och Gabriella Lundvall som gör 7 respektive 6 anfallspoäng. Centrarna hade en lite jobbigare match då servemottagningen inte riktigt svarade upp mot Vallentunas hårt pressade servar men de gör ändå ett bra jobb i block.


Sollentuna – Svedala 0-2 (17-25, 21-25)
Svedala var de som slutligen ställdes mot Sollentuna i finalen. Svedala som under hela lördagen och söndagsmorgonen svävat i ovisshet ifall tvillingarna Lazic skulle få ledigt från damlandslaget fick det efterlängtade svaret och kunde stärka upp sin vänsterkant med två stora hot mot Sollentunas gulddrömmar. Det var Svedala som skulle ha kommandot genom hela matchen och Sollentuna orkade inte riktigt hålla koncentrationen uppe. Man lyckas inte alls pressa Svedalas servemottagning och blocket var trots Svedalas enformiga spel inte där det behövdes när det behövdes. Båda lagen bjöd på underhållande anfallsspel men Sollentuna kunde inte få stopp på varken tvillingarna eller Svedalas duktiga högerspelare. Svedala gör 15 + 17 anfallspoäng i de två seten och trots att Sollentuna leder några gånger under andra set så lyckas man inte göra det spännande mot slutet utan får se Svedala blocka in matchbollen.v

Sammanfattningsvis så har det varit en otrolig helg som man inte ville skulle ta slut. Det lagspel och diciplin som Sollentunatjejerna visat upp finns det få lag som kan matcha och bara ett lag i Sverige som kunde slå. Alla tjejerna ska ha en stor eloge för deras insats men de som jag vill hylla lite extra är de som inte syns så mycket i poängprotokollet, nämligen passarna. Tina och Amanda har under säsongen utvecklat sitt spel och visade i helgen upp ett moget spel där de väljer rätt utvägar och ger stabila pass till både spikers och centrar.