Stora framgångar för Sollentuna i Volley2000 mästerskapen med Guld, Silver och Brons

Det blev stora framgångar för Sollentuna i Volley2000 mästerskapen. I svarta klasserna blev det medalj i varje klass, vilket betyder att Sollentuna är topp tre i U13 och U15 på både pojk- och flick sidan. Bäst gick det för F96 och Sollentuna Uno som utan setförlust gick och blev svenska mästare i klassen Flickor U15.

Sollentuna åkte ner med hela 19 lag till Volley2000 mästerskapen och framgångarna blev de största på många år. Det blev medaljer i många klasser, men om man bara ser till de svarta klasserna så tog Sollentuna medalj för pojkar och flickor i både U13 och U15.

Resultat i svarta klasser

FU15 – Guld, Sollentuna Uno (F96)
PU15 – Silver, Sollentuna 23 (P96)
FU13 – Brons, Sollentuna Lucror (F98)
PU13 – Silver, Sollentuna Åskengnöge (P98)

PU15 Röd klass – Guld och Brons, Sollentuna Volleyboys och Volleyguys (P97)
PU15 Blå klass – Guld, Sollentuna 46 (P96)

SM-guld blev det för Sollentuna Uno från Flickor 96 i FU15 klassen. Camilla, Hanna, Ann och Alice höll en klass för sig i turneringen och tappade inte ett set. De var kanske lite av favoriter innan turneringen och hade nog den svåraste motståndaren inom sig, men när matcherna startade så var det inget snack om vart SM-bucklan skulle hamna. Finalen mot Perstorp blev en ovanlig match då Perstorp bara var tre spelare och i semin fick en stukad fot, vilket gjorde att de praktiken bara spelade på två spelare.

Via säkert coachande av Ulf och Peter så blev finalen ingen avvikelse mot resten av matcherna i turneringen. Med setsiffrorna 25-15, 25-18 sätter Sollentuna Unos punkt för turneringen och kan titulera sig Svenska Mästare 2010 så länge de lever. Sollentuna Volley gratulerar till en mycket fin prestation som för evigt nu finns registrerad i historieböckerna.

Svenska Mästare i FU15
Hanna, Ann, Camilla och Alice

Sollentuna hade för övrigt hela 3 lag i kvartsfinal i FU15 klassen vilket också är en jättefin prestation som visar att de både finns bredd och spets i klubben på flicksidan.

I pojkarnas U15 klass så började Solletunas gruppspelet med att bli tvåa efter Vingåker och avancera till semifinal. Semifinalen blev en riktig urladdning där Sollentuna på tre spelare, anförda av Ludde, besegrade Falkenberg i en tre setare. I finalen mot Vingåker visade det sig att fyra Vingåkerspelare är mer än tre Sollentuna spelare. Trots att Sollentuna hade ett bra flow i andra set och att finalen hölls vid nerv, så vann Vingåker rättvist i två raka set. Totalt set så har Sollentunakillarna överaskat och överpresterat i turneringen och en silvermedalj hade man kanske hoppats på, men det var det ingen som förväntat sig det av killarna. En stor och trevlig överraskning.

Silvermedaljörer: Marcus, Martin och Ludda

I de yngsta klassernna blev det även medaljer. Sollentunas P98 killar i Åskengnöge gjorde processen kort med alla lag i gruppspel såväl som slutspel och hade inte förlorat ett set fram till finalen. Tyvärr så kom finalnerverna lite att spela killarna ett spratt och man fick inte igång spelet helt i finalens första set utan förlorar det lite för stort till Falkenberg. I andra set ligger man under men spottar i näven och bjuder upp till kamp. Trots avslutande bra spel så räcker det bara till 19-25, men killarna har gjort en strålande turnering och tar silvermedaljen.

Silvermedaljörer:
Abbas (coach), Oskar, Felix, Niklas, Kaveh, Fredrik

I Flickor U13 gick Sollentuna Lucror från F98 till kvartsfinal och ställdes mot Södertälje Glamour, vilka man haft tuffa duster mot i Stockholm Volley Cup. Här blev det vinst 2-0. I Semifinalen blev det förlust mot Engelholm, men tjejerna kom tillbaka och vann bronsmatchen mot Örkelljunga med 26-24, 25-17.