AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B damer – 2:a i division 2

Inför säsongen 2009/2010 så försökte klubben få ihop ett lag som var redo att träna hårt och fortsätta satsa på volleyboll. Det blev en trupp bestående av 16 spelare födda 1991 till 1993 som föregående år varit två skilda träningsgrupper. Laget blev SVK B och kom att spela i div II östra svealand där även SVK C spelade samt de två bästa damlagen ifrån Södertelge.

 


  För spelarna i laget fanns det flera milstolpar under säsongen som t.ex. Ungdoms-GP i Katrineholm efter nyår samt både JSM och USM. Huvudmålet med säsongen har varit att ta sig till SM-turneringarna och göra bra resultat där. Att avancera i seriesystemet har inte varit en uttalad målsättning men man hade förhoppningar om att kunna vara med och slåss om kvalplatsen ändå.


 


Säsongen började skakigt med en storförlust mot Södertelges B-lag. Därefter så började man spela riktigt stabilt och radade upp 5 vinster innan det var dags för säsongens berg- och dalbana. Först förlorade man en jämn 5-setare mot Stockholm Vingar hemma, 12-15 i avgörande set. Helgen därefter vann man i samma hall mot Södertelges hårdsatsande A-lag, som också var regerande mästare från vårens USM-turnering, med ännu mindre marginal, 16-14 i avgörande set. Den matchen var en av de jämnaste och bättre matcher laget spelat i årets serie och med tanke på att man hade matchbollar emot sig i avgörande set så ligger ordet ”bragd” nära till hands.  


Tyvärr så fortsatte spelet att gå upp och ner under november och december. En del av orsaken kan vara att laget under säsongen haft problem med skador och att man inte alltid hade alla spelarna tillgängliga.


Under jullovet så körde man mycket extra träning inför UGP och speciellt passarna Amanda och Tina utvecklades väldigt mycket under den här tiden. UGP var en godkänd turnering även om den slutade lite snöpligt med en förlust mot Södertelge i tredjeprismatchen. Under turneringen så var det framförallt lagets centrar som gjorde bra insatser och tog mycket poäng.


Kvarvarande delen av säsongen fortsatte som höstsäsongen startade. Man började återigen med en förlust mot Södertelge B, efter 5 set den här gången, och därefter vann man mot alla inklusive Södertelge A men fick återigen se sig besegrade av Stockholms Vingar. Man slogs länge om 2:a platsen mot Södertelges B-lag men efter deras förlust mot Stockholm Vingar B samt Södertelge A så var den platsen Sollentunas. Södertelges A-lag vann serien klart då de lyckades vinna alla matcher utom de mot just SVK B.



Lagets andra vinst mot Södertelge 


 


Några bilder under säsongen


 




Nu i slutet på april så har man haft matchledigt ett par veckor och alla träningar som genomförs görs med fokus på kommande SM-turneringar. JSM-laget spelar andra helgen i maj och USM-laget spelar helgen efter. Framför allt är det servemottagningen och side-outen man har tränat hårt på, vilket var akilleshälen i UGP. Även grundspelet och förmågan att vända försvar till anfall har det slipats på och man ser tydliga skillnader på både laget och enskilda individer.


I skrivande stund så är inte trupperna till SM-turneringarna riktigt klara men det som är klart är att man kommer kunna ställa två slagkraftiga lag på banan i båda turneringarna. Målsättningar är inte diskuterade men man har två intensiva veckor kvar av träningarna och det kommer förmodligen avverkas flera extra pass och några träningsmatcher innan det blir dags för avresa till Gislaved respektive Katrineholm.