AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Herrar kvitterar i semifinalserien

Sollentunas Herrar vinner den fjärde semifinalen mot Falkenberg med 3-1 (25-20, 23-25, 26-24, 25-22) och kvitterar därmed till 2-2 i matcher. Matchen var den mest välspelade hittills och bjöd på riktigt spektakulära bollar och individuella prestationer. På torsdag spelas femte och avgörande matchen om vem av de två som skall få avancera till SM-final.

Sollentunas Herrar och Falkenberg bjöd på stor underhållning på tisdagskvällen i den fjärde semifinalmatchen. Bägge lagen visade att det inte är en slump att man är i semifinal och visade upp ett stort spel.


Första set startar med att bägge lagen känner på varandra men Sollentuna är först till 8 och tekniska timeouten. Därefter exploderar Sollentuna och har riktigt flyt medans ingenting verkar stämma för gästande Falkenberg. Sollentuna sätter allt medans Falkenberg bitvis får kämpa för att överhuvudtaget få bollen över nät. Det är först vid 19-10 som Halläningarna hittar sig själva igen och skapar liv i setet. Avståndet krymper till 22-17 men setet vinns med 25-20.


Även i andra set har hemmalaget ledningen och ett tag känns det som om en 2-0 ledning står på lut. Påhejade av hemmaplubliken spelar bägge lagen inspirerat men vid 20-20 tappar Sollentuna två enkla poäng vilket gör att Falkenberg har en ledning de kan hålla undan och vinna setet.



Diego


Det tredje setet följer samma mönster, där Sollentuna är först i bägge tekniska timeouterna, men inget lag skaffar sig mer än en poängs försprång någon gång. Det är slutspel och det är jämt, vilket också visar sig i att det bitvis är en smula grinigt på plan. Sollentuna skaffar sig ett litet försprång och har första setbollen vid 24-23 via ett servess av Diego da Gama Felicissimo, men Falkenberg spjärnar emot och utjämnar. Vid andra setbollen 25-24 så anfaller Falkenbergs Ryan Sweitzer ut och Sollentuna har en 2-1 ledning.



Mattias Andersson


I fjärde set finns faktiskt en trygghet och lugn i hemmalaget då man känner att man har kontroll på matchen. Ledning 8-6 och 16-13 blir till 20-16. Falkenberg har inte gett upp och publiken får uppleva ett par fantastiska räddningar där gästernas passare, Niclas Carlsson, mycket vackert räddar en boll ända uppe på läktaren. En prestation som säkert bidrog till titeln bästa spelare i Falkenberg. Sollentuna vill inte vara sämre och Albin Erikssons räddning på gästernas straffspark måste fått en hel del i publiken att fundera över de fysikaliska lagarna. Vid 22-21 är det riktigt spännande, men matchens entertainer, Diego da Gama Felicissimo stänker in två svettiga avslut till 24-21. Falkenberg side-outar och har servernvid 24-22, men den serven landar så att bollrullarna kan ta lyra och matchen är över.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen:


– Detta var den mest välspelade matchen hittills. Bägge lagen spelar OK genom hela matchen och vi börjar ta ut varandra då vi vet vad som kommer att hända i nästan varje boll. Det var en rättvis vinst och vi kände oss styrkta av hemmaplan. Vi har successivt höjt oss och har gjort två riktigt bra matcher i rad.


Lars-Göran fortsätter:


– Laget som spelar mest stabilt i femte och avgörande matchen vinner. Det kommer vara individuella prestationer som avgör. I dagens match tyckte jag det var vi som stod för prestationerna som gjorde skillnaden. Vi åker ner för att spela femte och avgörande matchen fulla av självförtroende, för vi vill till SM-final!


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2507361


Matchens spelare:
Diego da Gama Felicissimo


Bästa poängplockare:
Diego da Gama Felicissimo 2p, Johannes Bångman 17p


Nästa match:
semifinal 5:5, Falkenberg – Sollentuna, skärtorsdagen 1 april kl 19:00 i Falkhallen