AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Herrar vinner tredje semifinalen borta mot Falkenberg

Sollentunas Herrlag vinner tredje semifinal borta mot Falkenberg och håller därmed liv i semifinalserien. Matchen blev en spännande affär där en 2-0 ledning för Sollentuna slutade med 13-13 i skiljeset och där Diego da Gama Felicissimo till slut blev den stora matchhjälten. Segersiffrorna skrevs till 3-2  (25-21, 27-25, 22-25, 15-25, 15-13)

Efter andra semifinalen var det inte många som trodde på Sollentuna i semifinalserien. Semifinal 2:5 var en konstig match där Falkenberg servade sämre än i första mötet och där första set visade sig vara otroligt viktigt. Sollentuna hade setbollar och bra lägen att avgöra men förmådde inte att få till det. I andra set då så förvandlades 20-20 till 20-25 och två tappade sugar blev lite för mycket för Sollentuna som inte klarade av att hålla spelet uppe i tredje set.


I tredje semifinal matchen var det nog många som diskonterat Sollentunas möjligheter till att hålla semifinalserien vid liv.


Sollentuna spelar riktigt bra volleyboll i de två första seten och hittar tillbaka till det bra spelet man haft under säsongen. Man har riktigt bra servemottag och spelar dessutom bra block/defence vilket tvingar hemmalaget Falkenberg till att byta ut årets spelare i elitserien, dvs självaste Ryan Sweitzer, i andra set. Sollentunas centrar Mattias Andersson och Peter Jonsson dominerar också nätet mer än vad man gjort i de tidigare matcherna.


I tredje och fjärde set får Sollentuna svårare att döda boll och Falkenberg spela upp sig i sitt försvarsspel. Det tredje setet är jämnt hela vägen och det är ytterst få bollar som skiljer. I det fjärde setet får Falkenberg en tidig ledning vilket gör att Sollentuna tidigt får rikta in sig på ett skiljeset.


Väl i skiljeset ligger Sollentuna under med 4-9, 6-10 och 7-11 men hemmalaget spelar inte optimalt här, eller rättare sagt, Sollentuna spelar bra. Sakta kryper man närmare och vågar mest i de avgörande lägena. De sista 3 poängen görs av Diego da Gama Felicissimo, som efter två anfallspoäng avslutar matchen med en enkel svävserve som Falkenberg lite för enkelt skickar upp till publiken. Semifinalserien lever vidare!


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen:


– Nu är det 3:3 i viktiga matcher mellan oss denna säsong. Båda lagen kan varandra väl vid detta läge och vi har inte någon kanin i hatten att slänga in någon av oss. Vi kan inte överraska varandra så mycket mer. Den som presterar mest i matcherna som kommer vinner, så enkelt är det. Det är skönt att det gick bra och att vi visade att vi kan spela bra. Jag tror på oss och på killarna och på tisdag skall vi visa vad vi kan!


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/Result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2507359


Nästa match:
semifinal 4:5, Sollentuna – Falkenberg, tisdagen 30 mars kl 19:00 i Arena Satelliten