AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas U-19 tjejer klara för SM-slutspel

Förra helgen spelade Sollentunas U-19 tjejer SM-kval i Sjöstadshallen. Turneringen började med gruppspel på lördag eftermiddag och fortsatte med slutspelet på söndagen.


 

I gruppspelets första match ställdes tjejerna mot Tyresö, vilket blev en enkel resa. I första set släppte de endast 2 poäng (2 servemissar), sedan slappnade man av lite i det andra setet men kunde ändå vinna med 25-9. I den andra matchen ställdes Sollentuna mot Kolbäck, som man visste skulle bli en tuffare match. Men även i denna match spelade tjejerna väldigt stabilt och kunde vinna med 25-16 och 25-14.


Klockan 09.20 på söndagen började sedan slutspelet med den viktigaste matchen för dagen, kvartsfinal mot Tierp. Detta var den viktigaste matchen då vinnaren kvalificerade sig för SM-slutspelet, vilket var målet för dagen. Sollentuna tjejerna hade tydligen vaknat på rätt sida för stundtals presterade de ett fantastiskt spel, blandat med ett stabilt och bra spel. Samspelet mellan passaren Tina Thurin och centrarna fungerade väldigt bra och öppnade även upp för kantspelarna. Kan de prestera ett sådant spel oftare är det inget lag i Sverige som kan rå på Sollentuna. Det kunde inte heller Tierp, matchen slutade 2-0 (25-11, 25-22)


Direkt efter kvartsfinalen var det dags för semifinal mot Vallentuna och tjejerna hade nog inte helt lyckats ladda om mentalt. Vallentuna vann helt rättvist det första setet. Men i det andra setet visade tjejerna återigen hur bra de kan spela och vann komfortabelt med 25-17. Det bra spelet fortsatte sedan i det tredje setet som Sollentuna vann med 15-9 och de kvalificerade sig till finalen.



I finalen började nerverna infinna sig och tjejerna gjorde tyvärr lite för många egna enkla misstag. När sedan Södertelge lyckades med sitt taktiska servande, som de är så duktiga på, och tag många servepoäng, framförallt i andra set, kunde inte Sollentuna tjejerna stå emot. Södertelge vann rättvist med 2-0 i set, även om det var väldigt jämt och spännande i första set.



Under helgen visade Sollentuna tjejerna ofta upp ett spel som få lag i samma ålder fixar. Samspelet mellan passare och centrar fungerade klockrent, motståndarna hängde helt enkelt inte med i blocket. Vi fick se inspel till centrarna från 3 meter som då enkelt kunde döda bollen, bra bollar ut till kanterna som oftast fick singelblock. Sollentuna hade i stort sett alltid 3 anfalls utvägar och då var det ingen som kunde sätta stopp för tjejerna. Enda undantaget var då finalen där vi hade svårt att få fram bollen till passaren, vilket gjorde det svårt för våra kanter.


Tina Thurin gjorde en mycket bra insats under helgen och blev utsedd till matchens lirare i 3 utav de 5 matcherna som tjejerna spelade, vilket också ledde till att hon blev utsedd som turneringens bästa passare. Även Elin Hellström (center) och Sanna Thurin (libero) blev uttagna till All Star Team.


Nu ser vi fram mot slutspelet där det inte är helt omöjligt att det blir en repris på kvalfinalen, men då gäller finalen istället SM-guld. Men det är en lång resa dit, med många hinder på vägen, så det gäller för tjejerna att nu träna bra och klara av att hålla uppe spelet i alla matcher.