AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Silver och en 4:e plats för Sollentunas FU17 tjejer

Sollentuna tar två av de fyra topplaceringarna i slutspelet av Stockholm Volley Cup i FU17 klassen som spelades ute i Vallentuna under söndagen. F94 som tar silvret medans F96 kommer på fjärde plats.

När placeringarna i FU17 Stockholm Volley Cup skall göras upp i slutspelet hade Sollentuna med 3 av de 8 lag med i slutspelet. Vallentuna hade 2 lag därutöver hade även Södertälje, Kolbäck och Spårvägen kvalificerats sig.


Sollentunas äldsta tjejer i klassen, F94, hade haft det lite bakhalt i förra omgången och skaffat sig en svår lottning. Rookiesarna i klassen, F96, hade däremot en klart bättre lottning och F95 kvalade in via slutspelskvalet.


Inledningsvis vinner F94 över Vallentunas 2:a lag med 2-0 (25-12, 27-25) och F96 slår Spårvägen med 2-0. F95 möter de tunga favoriterna Södertälje och får bita i gräset. I andra omgången av dubbel eliminering ställs F94 mot Södertälje medans F96 ställs mot Vallentunas bästa lag, vilket visar sig bli försvårt.


F94 får i matchen mot Södertälje igång spelet ordentlig och leder första set hela vägen, med Södertälje lyckas ta sig förbi till 23-21 då Sollentuna side-out:ar ordentligt till 22-23. Därefter gör Gabrielle tre smarta servar och första set vinns med 25-23. Inspirerade av setvinsten mot favoriten till guldet så blommar spelet ut ordentligt i andra set. Underläge 7-10 vänds till ledning 20-12 och setvinst 25-18, Nyckelfaktorn var bra servande samt även bra blockspel där man tog bort Södertäljes anfallsvapen. När även det egna anfallet fungerade blev det en för publiken underhållande match.



Gabrielle i centeranfall


I semifinal ställs F94 och F96 mot varandra sedan F96 vinnit 2-1 mot Vallentunas andra lag och tagit sig tillbaka till semifinalen. De äldre tjejerna var här riktigt spelsugna i första set och vinner md 25-16. I andra set blir det lite mer misstag och spelkvaliteten sjunker lite. Med visst darr på ribban vinner F94 med 25-22 och tar sig därmed till final medans F96 får spela om bronset.


I andra semifinalen vinner Södertälje första set enkelt med får sedan en skada på en av sina två nycklspelare vilket förändrar matchbilden drastiskt. Vallentuna får en rejäl bjudning i matchen och då Södertälje darrar samt att det blir lite oreda i sekretariatet (vilket till viss del är Sollentuna ledares fel, tyvärr) så vinner Vallentuna andra semin med 15-10 i skiljeset.



F94 för dagen:
coach, Emma, Klara, Hanna, Gabrielle, Carolina
Sandra, Sophie, Gabriella, Emelie


Finalen drar ut på tiden. Man är nästan en timme sen men hemmaarrangören ger hemmalaget favören av att få 30 minuters vila innan finalen. Lagom kul att vänta längre tyckte övriga i hallen och mycket riktigt så inleder F94 riktigt blekt i första set i finalen och förlorar 14-25. Servemottaget har blivit lite rostigt av väntan och tröttheten av en lång turneringsdag gör sig även påmind. I andra set är det bättre spel och då Sophie servar ikapp Sollentuna från 10-16 till 16-16 och Sollentuna sedan går förbi til 18-16 så känns det som ett skilje står på lut.


Tyvärr är det lite oskärpa i F94 laget i slutet och tre raka servemissar gör att Vallentuna vinner andra set med 23-25. Sollentunas F94 tjejer är nog rätt nöjda med silvermedaljen med lite distans till slutspelet, men just då kändes det säkert lite surt.


F96:orna fightades tufft om bronset men ett revanschsuget Södertälje blev för mycket och Volley2000-tjejerna får nöja sig med 4:e platsen, vilket sannerligen inte är illa alls.