AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D Damer avslutar serien med en rysarvinst

Sollentunas D Damer avslutar med en riktig rysare i säsongens sista seriemantch i division 3 Stockholm. Efter en riktigt darrigt inledning och 0-2 underläge lyckas man tända till och vända till vinst mot Eskilstuna. Segersiffrorna blev 3-2 (19-25, 21-25, 25-19, 25-17, 15-10)

Sollentunas D damer spelade sent på söndagseftermiddagen den sista seriematchen för säsongen. Serietrean Eskilstuna kom på besök med stor trupp. Lite mer tunnsått var det i Sollentunas laguppställning och för fjärde matchen i rad så är det bara precis 6 spelare som kan spela.


Eftersom man relativt enkelt bortaslog Eskilstuna senast, då man dessutom var rejält slutkörda från en heldags Stockholm Volley Cup från dagen innan, så var kanske inte laget riktigt på tårna inledningsvis. Det straffar sig naturligtvis direkt och det står 6-13 på räkneverket när Sollentuna vaknar. Vid 14-18 känns det som om det skulle kunna bli lite spänning i första set, men man gör lite för mycket egna misstag i kritiska lägen och setförlusten är ett faktum.


I andra set gör man bättre ifrån sig men energin och kämpartakterna finns inte riktigt där och Eskilstuna lyckas rycka vid 16-13 och den ledningen håller de till setvinst 25-21.



Annie anfaller


När det tredje setet börjar är det lite bära eller brista som gäller, men Sollentuna lyckas skapa sig en ledning till 13-7. Här har Annie riktig vaknat till på sin högerkant och börjar vinna viktiga poäng på tunga avslut. Man har 19-14 och 23-16 och vinner tredjeset med 25-19.


Fjärdeset startar illa med 0-6  underläge, men där man vänder starkt till ledning 8-6. Bitvis får tjejerna tändvätska från motståndarnas ständiga kommentarer kring bollar och domslut. Eskilstunas vicecoach har även han svårt att lämna domaren ifred och snackar sig till ett gult kort. Gästerna hjälper till att tända hemmalaget det lilla extra som behövs och man vinner setet med klara 25-17.



Gabriella i servemottag


I skiljeset har D damerna den starkaste motivationen och leder 8-5 i sidbytet och sen 10-8. Vid 12-10 vrider passaren Sandra till knäet lite illa och setet avslutas med ett improviserat spelsystem där Sandra slipper passarrollen. Situationen stärker laget och man vinner 3 raka bollar och setet med 15-10.


Matchens profil var Annie som från och med 2:a set spelar på högerpositionen där hon dominerar med tunga avslut både i framlinjen och via backspike när hon var bak. Seriespelet sker naturligtvis på full näthöjd men det bekymrade inte Annie denna eftermiddag/kväll. Även servemottaget var en detalj som fungerade bra under matchen mycket tack vare Gabriella, Diana och Hanna. Sandra gör debut som passare i större sammanhang och visar att hon är redo att axla den rollen. Sandra visar vad känsliga händer kan uträtta.



Sandra passar


Totalt sett i serien så har Sollentunas D Damer vunnit alla matcher i både höst- och vårserien förutom mötena med lokalkonkurenten Vallentuna. Mot just Vallentuna har man spelat två stycken jämna 2-3 matcher och det är endast i sista mötet som man inte har rätta skärpan. Med tanke på att man är klart yngsta laget i serien så är en andraplats i Division 3 Stockholm, i debutsäsongen, inget att be om ursäkt för.