AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas Herrar vidare till semifinal

Sollentunas herrlag avancerade på tisdagskvällen vidare till semifinal i elitseriens slutspel efter att ha bortaslagit Tierp i den fjärde kvartsfinalmatchen. Precis som senaste bortamatchen blev det en femsetare där Sollentuna vänder 0-2 och tar matchen till ett skiljeset. Men till skillnad mot senast så var Sollentuna det starkare laget den här gången. Matchresultatet blev 3-2 (26-28, 17-25, 25-21, 25-21, 15-9).


På söndag inleds semifinalspelet borta mot Falkenberg.

Sollentuna inledde bäst av lagen och hade den sedvanliga ledningen med 16-11 vid andra tekniska timeouten. Man hade hela 4 setbollar i första vid 24-20 och vid 24-22 och 24-23 hade man dessutom bra lägen att avgöra, men slår ut. Precis som i förra bortamatchen tappar man det viktiga första setet.


I andra set lyckas Sollentuna inte sätta tillräcklig press på Tierp och faller in i en svacka. Det är ett av få set i kvartsfinalsserien där Sollentuna inte styr handlingarna och enkelt får se sig besegrade med 17-25. Efter de sedvanliga 10 minuternas paus inför tredje set är det mer fokus och skärpa i Sollentuna. Samtidigt spelar Tierp lite på chans hela tiden för att komma åt gästerna.


I tredje och fjärde set styr Sollentuna spelet och vinner dem nästan på ren fysisk styrka då man är tyngre i block och anfall. Inför skiljeset är det mentalt tungt för Tierp när Sollentuna tar en 8-5 ledning och de chansningar de gör blir till misstag och det trillar på till hela 15-9. I slutbollarna är det återigen Diego da Gama Felicissimo som har uppvisning och som smashar in bollarna över Tierps block.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen:


– Skönt att avgöra kvartsfinalserien i Tierp i fjärde matchen. Det var viktigt för oss inför vidare semifinalspel. Av de 17 set som vi spelat i kvartsfinalserien har vi styrt 15 eller 16 av dem. Det var egentligen bara andra set idag som vi inte hade kontroll på. Tierps chansspel mot oss höll inte i längden och vi var det bättre laget.


– Nu hinner vi genomföra två träningspass samt få en vilodag innan vi åker ner till Falkenberg. Det kommer bli ett annorlunda spel i de matcherna som vi måste ställa om till. Vi förlorade klart i NM-slutspelet mot Falkenberg men har istället slagit dem i bägge matcherna i grundserien, så det blir en öppen affär i kampen om finalplatsen.


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2505659


Bästa poängplockare:
Diego da Gama Felicissimo 27p, Albin Eriksson 11p


Nästa matcher:
Semifinal 1:5 Falkenberg – Sollentuna, söndagen 21 mars kl 17:00 i Falkhallen
Semifinal 2:5 Sollentuna – Falkenberg, tisdagen 24 mars kl 19:00 i Arena Satelliten