Sollentunas Herrar vann tredje kvartsfinalen mot Tierp

Sollentunas herrar vann den betydelsefulla tredje kvartsfinal hemma mot Tierp och skaffade sig “matchboll” i kvartsfinalserien inför fjärde matchen uppe i Tierp på tisdag. I dagens match var Sollentuna bättre i allt och vann rättvist i tre raka set. Segersiffrorna blev 3-0 (25-22, 26-24, 25-13).

Första set inleds med medelmåttligt spel från bägge lagen. Servemissarna är många och publiken undrar när matchen egentligen skall börja. Tierp är laget som håller nere misstagen mest och leder genom större delen av setet, men när det börja närma sig slutet så vaknar Sollentuna till och snäpper upp skärpan till max. Man vinner alla viktiga poäng och spelar plötsligt perfekt block/defence igen och vinner första set med 25-22.

Nic Beaver anfaller i mitten

I andra set har Sollentuna kommandot och har även den för kvartsfinalserien den sedvanliga ledningen med 16-11 i setet. Ledningen är 17-13 och Tierp hittar inga vägar förbi Sollentunas block eller försvar. Tyvärr händer nått även i detta set och man bjuder återigen onödigt in de norra gästerna i setet. Talens magi upprepar sig och 24-22, vilket det stod i första set i förra matchen, blir till 24-24, precis som senast. Då tar Mattias Andersson tag i det hela och gör en riktigt snygg side-out i ett av kvartsfinalseriens hårdaste anfall och därefter stänger Sollentuna setet.

Diego da Gama Felicissimo smashar

Mattias ger setboll i andra set

I det tredje och sista setet har Sollentuna ledningen 16-13 i den andra tekniska timeouten, men när den är slut får sig gästerna från norr en riktig lektion i volleyboll. Efter den tekniska timeouten vinner inte bortalaget en poäng och Mattias Andersson och Diego da Gama Felicissimo har stor uppvisning till hemmapublikens stora förtjusning. Matchen avslutas i ren uppvisningsstil där Tierp är ett slaget lag.

Albin Eriksson i servemottag

Mattias Andersson visar segerglädje

Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommentera matchen:

– Idag är siffrorna lika som i de tidigare matcherna, dvs via har bättre block/försvar och Tierp har bra anfall. Skillnaden idag ligger i att vi höjer oss och har lika bra eller bättre anfall än Tierp och då hänger de inte med. Lite besviken är jag på hur vi bjuder in Tierp i andra setet trots att vi återigen har en solklar ledning. Visst skall publiken ha valuta för sin entréeavgift, men det är inte så här jag har tänkt mig det.

Lars-Göran fortsätter:

– Nu längar jag till tisdag och nästa match i kvartsfinalserien. Vi leder 2-1 i matcher och kan åka till Tierp och spela avslappnat. Pressen ligger på Tierp som spelar med kniven på strupen. Men som vi vet sen tidigare kan allt hända i Tierp, och då menar jag allt.

Matchfakta:

Bästa poängplockare i Sollentuna:
Johannes Bångman 13p, Diego da Gama Felicissimo 12p

Matchens lirare i Sollentuna:
Matias Andersson

Nästa match:
kvartsfinal 4:5 Tierp – Sollentuna, tisdag 16 mars kl 19:00 i Apenskolans idrottshall