AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer både vann och förlorade i helgen

Sollentunas D damer spelar två matcher i helgen, en på lördag och en på söndag, och förlorar den ena och vinner den andra. Förlusten kom på lördagen borta mot Vallentuna B 0-3 (20-25, 16-25, 13-25) och vinsten kom under söndagen mot Puls med 3-0 (25-19, 25-18, 25-15).

På lördagen var det bortamatch mot serieledande Vallentuna B, som efter 3-2 matchen mot Eskilstuna och poängförlust, låg lika i serietoppen med D damerna. Upplagt för lite spänning i kampen om serieledningen mao. Men tyvärr blev det inte en match av den karaktären.


Sollentunas D damer inleder matchen bra och leder första set rättvist med 15-11 när man sakta men säkert tappar spelet och låter hemmalaget gå ikapp till 17-17. Det saknas lite killerinstinkt och go i laget och första set förloras med 20-25. Samma visa upprepas i andra set där D damerna leder 8-4, 10-5 efter bra spel, men där man sen släpper gräppet och överlåter initiativet till Vallentuna. I tredje set är man aldrig nära och tyvärr är det bara att konstatera att krutet var lite blött denna dag och att D damerna aldrig kunde bjuda upp till den kampen dessa lag har vant sig vid.



Annie i servemottag


Desto roligare var söndagsmatchen mot Puls. Visserligen var listan på spelare som inte kunde delta dubbelt så lång som listan på spelare som kunde. Laget saknade även passare men tack vare ett inhopp på kort varsel av Sofia från F95 så löstes det problemet. Till match kom D damerna med 6 spelare.


Första set börjar bra med 4-0 ledning som växer till 10-5. Tjejerna spelar med glädje och har bra kommunikation och samband på plan. Även om man skulle kunna vinna bollar på enkla undanläggningar så väljer laget att spela offensiv volleyboll och gå på attack. Priset man får betala är egna misstag, men å andra sidan blir det roligare spel. Puls är ikapp vid 17-17 men därefter avgör Sollentunas tyngre servar och första set vinns med 25-19.



Gabrielle servar


Även i andra set tas en 4-0 ledning som sedan blir till 15-10. Sollentuna har riktigt bra kontroll på alla drop, pet och placeringar och tjejerna i bakplan lägger hela tiden grunden till kommande anfall. Carolina drygar ut ledningen från 17-14 till 22-14 i sin serve och andra set är i praktiket punkterat, men det vinns med 25-18.



Emma i centeranfall


I tredje set är det servandet igen som ger utslag. Vid 5-4 servar Annie fram till en 10-4 ledning och vid 13-10 är Gabrielle som drygar ut ledningen 17-10. Med publikstöd i form av medresta föräldrar till Forsgrenska fortsätter bra servande, bra jobb i bakplan samt anfallsglädje, vilket gör att sista set vinns med 25-15.


Sammanfattningsvis var lördagen stolpe ut medans söndagen var ett stort smile. Söndagen innehöll spelglädje från första till sista bollen. Alla tjejerna får med beröm godkänt för söndagsmatchen. Sofia har ingen lätt roll i sitt inhopp men spelar enkelt och bra samt ser till att bollen finns i luften att anfalla på. Annie spelade höger och hade en riktig uppvisning matchen igenom där hon visade att hon kunde göra poäng både i framlinjen och i backspike som en riktig högerspelare. Gabrielle servade tungt som vanligt, Carro styrde upp bakplan och Emelie var på riktigt anfallshumör. Emma skall även hon ha stort beröm för framför allt spelet i bakplan där hon tog för sig rejält.