AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna gjorde Grand Slam i FU15 Stockholm Volley Cup

I Slutspelet i FU15 Stockholm Volley Cup tog Sollentuna en historisk trippel då man la beslag på alla pallplatser. Detta har inte hänt på många år. I söndagens slutspel var 5 av 8 lag från Sollentuna vilket även det är en prestation.

I slutspelet av FU13 Stockholm Volley Cup år 2008 blev det guld och silver för F96. Förra året tog Sollentuna en trippel i slutspelet av FU13 via F97 och i år kom den alltså i FU15, den äldsta klassen av Volley2000. Denna gång var det en kombination av F96 och F97 som klev upp på pallen.


När dammet lagt sig efter söndagens många, otroligt välspelade och jämna matcher stod Sollentuna Uno som segrare, Sollentuna Tres som tvåa och Sollentuna Safir som trea. Det betyder att vandringspokalen återvände dit den hör hemma och att det till nästa säsong är upp till F97 att försvara den.  Stort grattis till alla tjejerna och tränarparet Olga och Pekka som alltså placerar sig överst på pallen!


Som yngst i FU15 var förväntningarna inte så högt ställda från början på F97 när Stockholm Volley Cup inleddes i höstas, men stegrades för varje omgång. Till slut stod tjejerna där med tre lag i slutspelet och lag Safir tog brons!, Titan och Smaragd direktkvalificerade till slutspelet och Rubin kom femma i slutspelskvalet.


Det bjöds på jämna, välspelade och sanslöst spännande matcher under hela söndagen. Alla tre F97 lagen spelade med hjärta och kämpaglöd, där Safir lyckades bäst, endast slagna av Uno och Tres. Bronsmatchen blev en riktig nagelbitare i tre set mot Södertälje Cayenne som till slut betvingades med två bollar. För Smaragd blev båda Södertäljelagen som kvalade in från lördagen för knepiga.



Guld- och silvertjejerna från F96
överst: Camilla, Ellen, Tove, Alice, Ann
underst: Jenny, Diana, Hanna



Bronslaget från F97 – Safir
Linn, Sofia, Amanda, Hanna


Bilder från dagen



Jenny visar fin bollkontroll



Segerglädje i SVK Tres



Hanna i SVK Uno smashar



Diana anfaller mot SVK smaragd



Smaragd – Matilda (skadad), Natalie, Lovisa, Carolina och Victoria



Titan – Nicole, Emelie, Ella och Linnea



Sofia i SVK Safir drar på



Carolina i Smaragd smashar mot Södertälje Cayenne



Vad är det som luktar…?