AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i andra kvartsfinalen för Sollentunas herrar

Sollentunas herrar förlorade andra kvartsfinalen i elitseriens slutspel. Det var en en match med mer kamp än skönspel där Sollentuna vände ett 0-2 underläge till 2-2 och Sollentuna hade sina chanser att avgöra men tog dem inte denna kväll. Förlustsiffrorna blev 2-3  (24-26, 24-26, 25-20, 25-15, 12-15)

I första set har Sollentuna två setbollar vid ställningen 24-22 med bjuder bort den första via en servemiss och blir därefter nerblockade i side-outen. I stället för en 1-0 ledning blir det istället en blytung inledning på aftonen. Inte blir det bättre av att siffrorna upprepar sig i andra setet, dvs förlust med små marginaler. I andra set var det Tierp som förde setet fram tills Nic Beaver kom in som en frisk fläkt och väckte liv i sina lagkamrater och startade uppryckningen.


Momentum från denna uppryckning tog man med sig och vann de nästföljande seten med 25-20 och 25-15 och här kändes det som om matchbilden hade svängt för gått, för Tierp hade det här jobbigt i dubbel bemärkelse. Sollentuna spelade dessutom mycket bra blockspel under denna period i matchen och hemmalaget fick finna sig i att ofta bli nerblockade.


Skiljeset får inte den bästa starten och Sollentuna hamnar under direkt och får jaga 3-6, 5-8 och vid 7-8 har man läge att kvittera. Men istället för 8-8 smiter anfallet ut och det blir 7-9. Ett misstag kommer sällan ensamt och tyvärr följer här ytterligare ett till 7-10, vilket är ett förstort underläge för att hämta in.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen:


– Vi hade bättre block/defence men Tierp var bättre i anfall. Lägg därtill att det denna afton bägge lagen gjorde lika många misstag så går det så här. Vi hade första set i vår hand med chanser att avgöra. Sen spelar vi inte bra i andra set men kommer igång ordentligt i tredje och fjärde. Tyvärr har vi inte den rätta skärpan i skiljet. Starkt av Tierp att vinna.


– Bäst i laget i kväll är Dave Egan, Nic Beaver och Diego da Gama Felicisimo, men skall jag framhäva någon så är det Nic. Han gör ett härligt inhopp i andra set och visar vinnarinstinkt på transatlansisk sätt.


– Nu står det 1-1 i matcher i kvartsfinalserien och vi är tillbaka på ruta ett. På söndag har vi hemmamatch vilket är vår fördel. Det kommer att krävas en toppinsats av oss för att vi skall vinna.


Bästa poängplockare:
Diego da Gama Felicssimo 21p, Johannes Bångman 14p


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2505651


Nästa match:
kvartsfinal 3:4, Sollentuna – Tierp, söndagen 14 mars kl 17:00 i Arena Satelliten