AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner första kvartsfinalen hemma mot Tierp

Sollentunas herrar vann första kvartsfinalen mot Tierp efter en välspelad match med nerv. Trots att inledningen blev en knapp setförlust lyckades herrlaget därefter ta kommandot i matchen och vända till en relativt säker seger med siffrorna  3-1  (23-25, 25-22, 25-16, 25-22). Nu väntar bortamatch i Tierp på torsdag, en match som har helt nya förutsättningar.

Att slutspelet har börjat märktes redan på inspike då bägge lagen såg extra taggade ut.


I första set har Sollentuna ledningen med 8-6 vid första tekniska timeouten men det är jämt hela vägen och publiken bjuds på bra spel från början med rafflande bollduellet av hög klass. Vid 23-23 blir Sollentunas passare Dave Egan snöpligt avblåst på ett passaröverlägg med motivering att han rört bollen på fel sida nätet, med följd av att Tierp tar första set.



Andra setet är likt det första, fast Sollentuna håller nere sina misstag och spelar snålt. Via bra blockspel så tvingar Sollentuna motståndarna till misstag och tar hem andra set med 25-22. Med matchen kvitterad så kan Sollentuna spela tryggare i tredje set och spelar under stundom riktigt bra block defence. Tierps högerspelare, Ragnar Pähn, letar desperat efter vinklar att avgöra bollarna på men de finns oftast inte och tredje set vinns med hela 25-16.



I det fjärde setet tar Sollentuna en ledning med 12-8 och känslan av seger börja smyga sig in, vilket naturligtvis straffar sig. Tierp fightas på varje boll och är ikapp vid 17-17, men Solletuna avslutar starkt och vinner setet och matchen med 25-22.



Lars-Göran Eriksson, Sollentunas headcoach, kommenterar matchen:


– Det är inte mycket som skiljer lagen idag. Vi har lika många block, servess och anfallspoäng så när som på något poäng hit eller dit. Det som skiljer är att Tierp gör fler misstag eller att vi framtvingar dem. Det är en bra match men där vi har lite för svårt att döda bollen och flera gånger tvingas nöta ut dem, vilket naturligtvis inte är bra. Att vi håller ner våra misstag är jag naturligtvis nöjd med.


Lars-Göran fortsätter:


– I nästa match på torsdag är det en helt ny match. Ikväll kan vi glädjas åt segern men imorgon är den glömd och vi får tömma skallen på den för att förbereda oss på Tierp borta. Det är alltid tuffa matcher och skall vinna på torsdag måste vi ha absolut fokus när vi kliver in på plan.


Bästa poängplockare i Sollentuna:
Diego da Gama Felicissimo 15 p, Albin Eriksson 11 p


Matchans spelare i Sollentuna:
Dave Egan, passare


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2505647


Nästa match:
Kvartsfinal 2:5, Tierp – Sollentuna, torsdag 11 mars kl 19:00 i Aspenskolans idrottshall, Tierp