AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna C herrar förlorar hemma mot seriesegrarna Team Valla B

Sollentuna C avslutar säsongens seriespel mot tabellettan och årets segrare Team Valla B. Inför matchen hade Team Valla ledningen med 2 poäng och kvalplatsen inom räckhåll och tog därför inga risker utan skickade ett mycket starkt lag för att säkra kvalplatsen till division 1. Trots tufft motstånd gör C-laget en bra match spelmässigt men förlorar med 0-3 (20-25, 18-25, 19-25)

Inför sista matchen i division 2 Södra Svealand ledde Team Valla B med 2 poäng före Solna och hade kvalplatsen inom räckhåll bara man tog 2 eller 3 poäng i matchen. För att inte riskera ett fall på mållinjen så kom Valla med ett riktigt bra lag. Sollentunas C lag var nästan fulltaligt och saknade bara en en, två ordinarie spelare.



Niclas i servemottag med Johan och Calle beredda.


Sollentuna startar respektlöst och hakar på i poänggivningen. Vid underläger 6-10 skulle det kunnat rasa iväg, men istället så plockar man poäng och håler jämna steg 14-15, 16-17. Det är inte förens vid 18-21 som Valla lyckas ta en lite ledning i sin passares serve. Gästerna är lite för starka på slutbollarna och första set försvinner md 20-25.



Mackan passar


Andra set följer samma mönster där Valla tar en ledning kring 10 och där Sollentuna inte kan haka på. De tajt spelade gästerna tvingar Sollentuna att gå på varje boll på gränsen till chanstagande, vilket ibland straffar sig. Vid 14-20 underläge är man lite i brygga och kommer inte närmare. Setet förloras med 18-25 men spelmässigt var det jämnare än så.



Calle anfaller


Med tanke på att det var serieledarna man mötte som dessutom kom med ett starkt lag så var Sollentuna inte helt missnöja med insatsen så långt i tredje set så är man med och lyckas faktiskt ha ledningen vid 10 men tappar därefter kommandot och Valla går förbi till 14-17. Vid 17-21 spelar Sollentuna riktigt bra men kan ändå inte omvandla det till poäng. Istället håller Valla undan och vinner även tredje set med 19-25.



Niclas och Johan i block


Det var sista matchen i serien för Sollentuna C. Man hamnar på undre halvan i tabellen men med tanke på att man haft stor variation i uppställning och inte haft alla spelare tillgängliga alltid, så är säsongens insats ändå godkänd. Med en mer stabil trupp till nästa säsong så finns alla chanser till att kunna konkurrera om en placering i toppen. Enbart två matchers resultat skiljer tabelltrean från näst sista placering vilket vittnar om en mycket jämn serie.