Draget slutar som trea i Division 2 Södra Svealand

Draget förlorar sista matchen i serien mot Bromma C men slutar ändå som trea i Division 2 Södra Svealand. Förra året vann Draget serien men i år har rmotståndet varit lite tuffare. Ändå tar Draget, dvs män i sina bästa år, en pallplats vilket är meriterande. Dagens match var en riktig kamp som dessutom blev lite extra spännande via en krock i tredje set. Slutresultatet blev 1-3  (26-24, 23-25, 25-27, 21-25)

Skillnaden mellan trean i serien och nästsist är bara två matchers resultat. Draget har 8 vinster och 8 förluster men har lyckats vinna rätt matcher och samtidigt undvika 3-2 resultat.Dagens match blev ett rafflande avslut på årets serie. Första set vinns med 26-24 efter att lagen hade följts åt hela vägen. Andra set är precis lika jämnt som första och ställningen är tillslut 23-23, men istället för en 2-0 ledning trillar bollen fel och det blir 23-25.Bromma spelar tight och fightas på varje boll och väljer dessutom allt som oftast rätt positioner i försvarspelet. Dragets favoritvapen, snabbt spel i mitten, får därmed mindre utdelningen än vanligt och killarna får slita extra mycket för varje poäng. I tredje set hamnar man under med 17-12 men slutar aldrig att jobba. Vid 24-23 har Bromma setboll till 2-1 ledning men efter ett tungt anfall från Fredrik Haglund sprätter bollen upp i taket och det är reducerat till 24-24. Dock så ligger passaren, Jonas, på golvet och tar sig för ögat, för mitt i anfallet så har man krockat. Det blir en 10 minuters paus med is och omplåstring.Efter uppehållet skaffar sig Draget setboll vid 25-24 men tyvärr tar Bromma tre raka poäng och vinner tredjeset med 27-25.


I fjärde set har Draget ledningen hela vägen upp till 15-12, men då börjar plötsligt Bromma ta 2 poäng i varje serverotation medans Draget bara ta en. Försprånget krymper och försvinner. Vid 19 lika gör Bromma ett ryck och tar sig fram tilll set- och fyra matchbollar. Draget räddar första men kan inte plocka fler och setet förloras med 21-25.Det var en mycket underhållande och välspelad match vilken är lite typisk division 2 för i år. De flesta lagen har haft lite varierande manskap genom säsongen, men när lagen har nära sitt ordinarie lag så höjs spelkvaliteten precis som idag. Bromma C var mycket sevärda med spelare som höll hög klass och Draget kämpade på som man alltid gör. Tre av fyra set slutate med enbart 2 bollars skillnad och det hade kunnat sluta annorlunda.


Nu är serien slut, men lagkapten Martin Rydh och Draget laddar säkert redan om för nästa säsong med målsättning att förbättra årets placering.