AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer ångar på och vinner borta mot Bromma

Sollentunas D damer ångar på i Division 3 Stockholm och bortaslog på lördagen Bromma C med 3-0 (25-20, 25-10, 27-25). Senast hemma i januari blev det en 3-1 vinst och trots att det nu var sportlov och att truppen var starkt reducerad, så lyckades D damerna vinna utan setförlust.

Under sportlovet så har D damerna haft fullt schema. Lördagen började med en extra träning på morgonen 9-11 följt av lunch innan det var dags för avfärd mot dagens bortamatch. Matchen kom igång nästan en timme försent då matchen innan blev en femsetare som drog över tiden.


Inledningen är inte optimal för under inspike ömmar ett par fingrar hos passaren och uppställningen får modifieras trots inlämnad rotationslapp. Därefter börjar det även tungt med ett 0-4 underläge, fast sen känner man igen tjejerna när de tar tag i det hela och vänder tillbaka till 8-4. Sollentuna har lite problem att få stopp på Brommas kantanfall och lyckas inte mer än hålla en knapp ledning genom setet fram till 18-17 då man går ifrån till 24-19 via smart servande från Camilla.


I andra set är matchbilen annorlunda där först Camilla igen ger laget en trygg 10-6 ledning i sin serverotation. Servetrycket är det inget fel på och lite senare är det Annie som har en mycket stark servrunda med 7 pressade servar som leder fram till ledning 20-8. Sophie följer upp och setet vinns övertygande med 25-10.


Trygga i sin 2-0 ledning laborerar laget med uppställningen till tredje setet, vilket inleds med en 4-1 ledning. Därefter svänger matchbilden i ett par rotationer som ger Bromma ledningen med 14-8 innan Sollentuna tar timeout. Man har lite problem i servemottaget och spelar lite för svårt just i det läget.


Fast beslutna om att inte tappa set och att låta dagen bli längre än den behövde så börjar laget sakta knapra in underläget och strax står det 15-16. Man jobbar vidare och leder 20-17 och det känns som om matchn är på väg att avgöras. Just då får Bromma in ett par tunga servar och vänder underläget och skaffar två setbollar vid 24-22. I slutbollarna spelar Sollentunatjejerna snålt och smart och räddar de två setbollarna samt även en tredje vid 24-25. Man behöver bara en matchboll för att knyta ihop säcken och setet vinns med 27-25 i Gabriellas serve.


Laget för dagen bestod bara av 6 spelare som aldrig tidigare spelat i just denna uppställning, eller uppställningar. Att ändå kunna leverera så bra volleyboll som man gjorde och ha ett så pass tryggt grundspel vittnar om styrka. Speciellt kul att se Camilla göra en så respektlös debut i seriesammanhang.


Generellt genom matchen fungerade serve och servemottag mycket bra. Även block försvar fungerade tillfredsställande när man lärt sig Brommas olika utvägar. Speciellt upphämtningen i tredje set startade via ett par snygga defenceräddningar vilka man vände till egna poäng.


Nästa helg är det två nya matcher borta mot Vallentuna B och Puls innan serien slutar 21 mars hemma mot Eskilstuna.