AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspelsdags för Sollentunas herrar

Slutspelet för herrarnas elitserie inleds i helgen. Efter en tredjeplats i serien så valde Sollentuna Tierp som kvartsfinalsmotståndare och första kvartsfinalen spelas i Arena Satelliten nu på söndag kl 14:30. 

Sollentuna och Tierp har spelat flera gånger mot varandra under säsongen. På försäsongen möttes lagen i Tierp Cup och strax därefter slog Tierp ut Sollentuna i Svenska Cupen. I grundserien vann lagen sina hemmamatcher. Sollentuna inledde med en 3-0 seger hemma i elitseriepremiären medans laget åkte på en 1-3 förlust i returmötet i januari.


Tierp har till slutspelet olyckligtvis drabbats av en fotskada på centern Mats Nilsson. Övriga spelare är tillgängliga enligt Tierps hemsida. Hur mycket det påverkar spelet återstår att se men Tierp innehåller en hel del rutinerade spelare som säkert skärper sig det lilla extra till slutspelet.


I Sollentunas herrlag är alla spelare friska och har tränat veckan som gått. Någon underskattning av Tierp råder definitivt inte och Sollentuna är väl medvetna om att trion Patrik Rumin, Ragnar Pähn och Daniel Karlsson är spelare av hög klass i årets elitserie. Skall Sollentuna lyckas ta sig vidare till semifinalen så krävs att man presterar på topp och lyckas hålla fokus uppe på varje boll, i varje set och i varje match.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, ger sin syn på kommande kvartsfinalen:


– Det är inga enkla matcher mot Tierp men och andra sidan så skall vi gå långt så är det bra med tuffa matcher direkt. Vi fick inte kontroll på Tierp i bortamatchen i januari då Tierp servade riktigt tufft. Nyckelmomenten blir serve och servemottag för bägge lagen. Vi måste prestera på topp kontinuerligt under hela kvartsfinalserien för att hålla undan för Tierp.


Matchstart, kvartsfinal 1:5


Sollentuna – Tierp, söndagen 7 mars kl 14:30 i Arena Satelliten


kvartsfinal 2:5 Tierp – Sollentuna, torsdagen 11 mars, kl 19:00 i Aspenskolans idrottshall, Tierp
kvartsfinal 3:5 Sollentuna – Tierp, söndagen 14 mars, kl 17:00 i Arena Satelliten