AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dags för sista rundan för Sollentunas damer!

Sista omgången i damernas elitserie innan slutspelet spelas på söndag. I Arena Satelliten i Sollentuna kommer publiken att få se en toppmatch i sista matchen i grundserien då redan klara seriesegrarna Engelholm kommer på besök. Matchen gäller en hel del då de slutgiltiga placeringarna i tabellen skall bestämmas. Sollentuna har vid seger möjlighet att bli fyra och få fördel av hemmaplan i kvartsfinalerna.

Söndagens motståndare Engelholm är ett stabilt topplag och kan spela avslappnat i förberedelserna för slutspelet. Sollentuna hälsar också Andrea Jacobson välkommen tillbaka som var i klubben och utvecklades hos oss under 3 års tid under tränarna Joe Isacsson och Johan Svensson. Andrea valde sedan att fortsätta sin karriär i Engelholm och värvades under mycket omstridda omständigheter inför denna säsong. Engelholm har idag ett komplett lag med landslagsspelare på samtliga positioner och tränare Tina Celinder har gjort ett bra jobb för att få harmoni i truppen vilket gör att motståndet är tuffast möjliga.


Assisterande tränare David Ottosson om matchen:


– Vi ser fram emot matchen! Engelholm är bra men absolut inte oslagbara, vilket Örebro redan visat i år. Vi jobbar vidare med vårt eget spel inför slutspelet och hoppas givetvis på ett bra resultat och att om möjligt nå fjärdeplatsen. Nycklar i helgens match blir att förhindra att deras passare kan spela för mycket mittenanfall utan press, och att vi själva klarar av att spela vårt eget snabba spel oftare och med hög kvalité. En kul match i matchen blir mellan Andrea och Sara som känner varandra väl efter åren här och vi får se vem som kan dra längsta strået där. Alla har tränat bra i veckan och hela truppen är frisk och vår fysiska form är på uppåtgående enligt både tjejerna och tester på träningarna.