AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar blandade och gav i avslutningen på grundserien

Sollentunas herrlag blandade och gav i bortaturnen som avslutade grundserien. På fredagskvällen bortaslog Sollentuna regerande svenska mästarna Falkenberg med överraskande klara 3-0, men på lördagskvällen överraskade Sollentunas herrar igen negativt och förlorade med 2-3 mot RIG Falköping. Sollentunas herrar slutar nu trea i grundserien och inleder söndagen 7 mars slutspelet med kvartsfinal 1:5 mot Tierp.

Falkenberg – Sollentuna 0-3 (21-25, 29-31, 20-25)


Sollentuna spelar stabilt serve servemottag och vinner den matchen samtidigt som Falkenberg inte riktigt är att känna igen. Hallänningarna står för 35 egna misstag på 3 set vilket är på tok för mycket för att kunna hota Sollentuna. Att Falkenberg ändå hänger med så bra i resultatet beror mycket på riktigt bra försvarsspel, där bl a Niklas Carlsson står för ett par riktigt svettiga räddningar på Diego da Gama Felicissimos anfall. I Sollentuna hade Johannes Bångman en riktigt bra afton och blev bäste poängplockare och tillika utsedd till bäste spelare i bortalaget.



Sollentuna i servemottag
foto: Anders Harlin


RIG Falköping – Sollentuna 3-2 (22-25, 22-25, 25-17,25-22, 15-12)


Mindre än 24 timmar senare var det dags igen och inför denna match var det helt öppet om hur topp 3 platserna skulle fördelas i grundserien. Man skulle kunna tro att det i kombination med vinsten över Falkenberg skulle inspirera till bra spel. RIG Falköping hade kniven på strupen då Habo tidigare på dagen slagit Hylte och därmed gått upp på slutspelsplats på RIG:s bekostnad.


Sollentuna inleder ljumt men vinner med viss möda trots det de första två seten med 25-22. Många i volleyboll Sverige trodde nog att det var klart här, så även Sollentunas spelare, men ett ungt och hungrigt RIG ville annorlunda. Sollentuna åker på en riktig utspelning i tredjeset med 25-17 och lyckas inte heller ta död på matchen i fjärde då man inte får stopp på RIG:s side-out. I skiljeset är RIG Falköping igen starkast och tar tre mycket viktiga poäng i rad som ger dem ledningen 9-6. Denna trepoängs ledning håller sedan RIG undan och vinner skiljeset med 15-12.


Sollentunas herrar gör ingen bra match. Man hade svårt att ladda om samt underskattar RIG Falköping, vilket visar sig vara ett ödestigert misstag. Att motivation slår klass bevisar sig än än gång.



Mattias och Sebastian i samarbete
foto: Anders Harlin


Sollentuna möte Tierp i kvartsfinal


Sollentuna – Tierp, söndagen 7 mars, kvartsfinal 1:5 i Arena Satelliten