AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dubbelhelg för Sollentunas damer gav fyra poäng

Sollentunas damer har spelat två matcher på två dagar och har tagit 4 av 6 poäng med sig. I lördags bortavann man mot RIG Falköping med 3-0 och i söndags spelade man en riktig höjdarmatch mot serietvåan, Katrineholm, där man tillslut fick ge sig med 10-15 i skiljeset. Slutspelet är på väg och Sollentunas damer är på gång.

På vägen mot slutspel gör Sollentunas damer två riktigt bra matcher. För varje vecka spelar laget bättre och bättre och damlagets coach, Dave Egan, är övertygad om att att formen kommer att vara på topp till slutspelet börjar.



Ashlee Fisher
foto: Anders Harlin


RIG Falköping – Sollentuna 0-3 (14-25, 24-26, 21-25)


Mot RIG Falköping var nyckelmomentet serve och servemottag där speciellt serven fungerade riktigt bra för Sollentunas damer. Även Sollentunas vänsterspikers var för tunga för RIG att bemästra och Ashlee Fisher och matchen spelare, Sara Mild, skördade stora framgångar i anfallet. Kristiina Raap hade även en bra match både i anfallet på högerkanten men även i blockspelet. Lisa Jönsson och Emily Turner bidrog även til vinsten i sina inbyten.



Cissi Skoog i servemottag med Lovisa, Sara och Kristiina omkring sig
foto: Anders Harlin


Sollentuna – Katrineholm 2-3 (19-25, 25-23, 21-25, 25-18, 10-15)


Matchen mot Katrineholm var en stor möjlighet för Sollentunas damer att testa hur slutspels redo laget är. Katrineholm ligger tvåa i serien och leds av estländskan Agne Zakarauskaitè och de visade varför de innehar andraplatsen i serien. Sollentuna hade en lång bussresa i benen och behövde 3 poäng för att kunna utmana Lindesberg om tredjeplatsen i serien.



Johanna och Ashlee i block


Sollentuna tappar lite servemottaget första set, får kämpa för att få fram bollarna till passarpunkten och låter Katrineholm dominera lite väl enkelt. Men i andra set är det en fightervilja i Sollentuna som vänder setet i de sista bollarna och kvitterar till 1-1. Här fungerar servemottaget bättre och Sollentuna får även mer press i sin serve. Tredjeset var länge jämnt men vanns till slut av Sollentuna. I fjärdeset får KVK problem med servemottaget vilket gör att Sollentuna ganska enkelt kan ta matchen till ett avgörande set. Sollentuna får en smakstart i skiljet och leder 5-2, men det är KVK som leder vid sidbytet med 8-6, bl a efter en bragdräddning av Kajsa Wallin på Sara Milds hårda smash. Vid 10 så så trillar bollarna Katrineholms väg efter bra servande från Agne Z. Sollentuna aggerar lite stressat och KVK marscherar iväg till seger 15-10.



Johanna och Sara blockar


Dage Egans kommentar till Katrineholm matchen:


– Our service pressure was strong again and Cissi and Emma lead us in a strong defensive effort. The top performers for us were our pair of middles as Lovisa and player of the match Johanna both played great all around games. Engleholm next weekend at home will provide another good test for us and will help us become even more playoff ready.


David Ottosson, vice coach, tillägger:


– Klart godkänt till alla idag och vi presterar stor volleyboll periodvis. Samtliga kantspelar presterar mycket bra idag och centrarna gör mycket bra jobb i blockering och servespel. Nu väntar en veckas fokus på träning och matchen mot Engelholm skall vi satsa allt på för att ta det sista halmstrået till 4:e plats.



Sara Mild i servemottag


Sista matchen i grundserien:


Sollentuna – Engelholm, söndag 7 mars kl 17:00 i Arena Satelliten