AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Stabil seger för sportlovsbetonat Sollentuna D damer

Sollentunas D damer vann en stabil seger mot VBK Puls i ingången till sportlovet och det var även ett sportlovsbetonat lag som ställde sig på banan. Segersiffrorna blev 3-0 (25-17, 25-8, 25-22),

Vecka 9 betyder sportlov och fjällen för många Stockholmare, så även volleybollspelare i Sollentuna. Med sju spelare kvar hemma ställer Sollentuna D damer upp till spel på söndagseftermidagen, men under inbollning visar det sig att en av de sju har feber. Att sen lagets bägge passare har intagit fjällen i besittning gör valmöjligheterna en smula begränsade. Nu löser tjejerna i laget det alldeles utmärkt och tar hem en mycket stabil 3-0 seger mot Puls.



Annie i servemottag


Första set startar lite försiktigt då man aldrig tidigare mött Puls och det är lika upp till 10. Sen går Annie ner servar fram en ledning som Hanna följer upp och därefter har laget en 16-10 ledning. Med kontroll på pet och dropp lyckas man hålla undan och vinna första set med 25-17.



Carolina anfaller


Andra blir en serveuppvisning där först Klara, trots att även hon känner av sin förkylning, startar med 3 servess. Gabriella fyller på med 5 till innan Annie gör hela 7 servess, eller nästintill servess. Setet vinns klart med 25-8 och utgången i matchen känns ganska given.



Hanna anfaller


I tredje och sista set blir det lite sämre spelkvalitet. D damerna tar ledningen med 8-3 och slår därefter av på takten och faller in i ett bollande där man växlar poäng. Inte förens vid ställningen 20 lika gasar man på lite extra och vinner setet och matchen med 25-22.



Gabriella anfaller


Det var en måstematch som tjejerna spelade och alla gjorde det som behövdes. Extra kul var att se Klara tillbaka efter förkylningar och även Hanna som gick in och spelade spiker. Carolina och Gabriella delade på passarjobbet och skötte det bra, medans Klara och Annie hade hand om mitten. Emelie spelade även för dagen i normal tröja och tog hand om vänsterkanten och inte bara försvarsspelet. I och med vinsten så ligger Sollentunas D damer kvar i toppen av Division 3 Stockholm.


Nästa match blir kommande helg borta mot Bromma C lördagen 6 mars kl 16:00.