AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för Sollentunas C herrar mot Södertelge B

Ett decimerat Sollentuna C herrar spelade borta mot Södertelge B lördagen 27 februari och det var inte långt borta att det blivit vinst. Tyvärr blev det en förlust med 1-3 (26-28, 25-19, 15-25, 23-25).

Med sportlov och militärtjänstgöring så var det ont om spelare till näst sista seriematchen för Sollentunas C herrar. Roligt nog så innebar det en möjlighet för ytterligare en rolig comeback då Sollentunaprofilen Erik Forsgren gjorde ett uppskattat ihop. Erik med sin bakgrund från RIG och juniorlandslaget kändes som ett tillskott, men till saken hörde att han inte rört en volleyboll på tre år.



Första set startar bra för Sollentuna och det är visserligen lite enkla misstag pga kommunikationsmissar, men man har ledningen med en, två poäng hela tiden och skaffar sig första setbollen vid 24-23. Södertelge kvitterar men Sollentuna skaffar sig andra setbollen vid 25-24 men lyckas inte heller sätta den även om det var riktigt nära. Istället är det Södertelge som lyckas peta in sista bollen och vinna första setet med 28-26.


I andra set har Sollentuna hittat vrandra och kommunikationen på plan funkar riktigt bra. De egna misstagen minskas och resultatet blir ett vinstgivande spel där man gör ett ryck vid 13-13 till 19-15 som sedan blir till setvinst 25-19. Här borde det mao stått 2-0 till bortalaget om man förvaltat sina setbollar i första set.


Tyvärr blir tredje set inte vad man hoppats på och vid ställning 8-10 så rasar det på alldeles försnabt till underläge 10-17 coh setet känns uppgivet. Sollentuna tar ikapp till 14-19 och är lite på gång men tyvärr så rasar det igen och setet försviner med 15-25.


I fjärdeset har Sollentuna ledningen upp till 14 men ligger därefter under med ett par bollar hela tiden. Södertelge skaffar sig tre matchbollar vid 21-24 men Sollentuna spelar här bra och vinner två raka bollar på disktinkta avslut. Vid 23-24 ser det ut att bli en tredje vunnen boll på samma sätt men hemmalaget lyckas rädda över ett anfall och matchen tar slut med en typisk kommunikationsmiss.


Sollentuna borde ha vunnit första och fjärde set men gjorde det för svårt för sig i det enkla spelet. Med tanke på laget som ställde sig på banan så blir ändå betyget godkänt även om förlusten kändes lite onödig.


Sista matchen för säsongen spelas hemma söndagen 7 mars kl 14:00 mot serieledande Team Valla B.