AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dags för en dubbelhelg för Sollentunas damer!

I morgon lördag åker Sollentunas damlag ner till Falköping för att möta RIG och på söndag blir det batalj i Arena Satelliten mot Katrineholm.

RIG Falköping har i år ett på pappret något svagare lag än tidigare säsonger men har ändå profiler som stjärnskottet Cecilia Hall och allroundstarka Elin Hoszek på kanten. RIG är också klart bättre på hemmaplan och brukar störa topplagen med tuffa servar och stort hjärta. Sollentunas damer är beredda på fullt ös från hemmalaget. Sollentuna mönstrar full trupp och har en känsla av en en uppåtgående trend på de två veckornas senaste träningar.


Sollentunas assisterande coach, David Ottosson, ger sin syn på bortamatchen:


– Vi känns mer och mer trygga i vårt grundspel och formen är på god väg. Vi ska försöka fokusera på vårt spel och nöta vidare på de detaljer som är viktiga i vårt spel inför slutspelet. Sedan är det ju självklart en speciell match för flera av tjejerna som tidigare har gått på RIG.


Dagen efter, söndagen, är det dags igen men då är det en hemmamatch. På besök kommer tuffast möjliga motstånd i Katrineholm, som i år tagit ett steg frammåt och har en mycket hög lägstanivå med Agne och Natalia i spetsen.


David Ottosson kommenterar vidare:


– Vi vann bortamatchen i höstas så Katrineholm kommer säkert vara väldigt taggade och vi måste svara upp med lika stort hjärta för att ha en chans till poäng. Samtidigt måste de saker som klaffade vid förra matchen, nämligen servemottagning samt vårt snabba spel, fungera igen nu på söndag och gör de det så är vi väldigt svårslagna. Jag vågar utlova spektakulärt spel och långa bolldueller, så kom till Satelliten och se på oss!


Sammanfattningsvis två utmärkta värdemätare inför slutspelet och Sollentuna hoppas på att få med oss 4-6 poäng från helgen.


Matchstarter


RIG Falköping – Sollentuna, lördag 27 februari, kl 16:30 i Frejahallen


Sollentuna – Katrineholm, söndag 28 februari, kl 14:30 i Arena Satelliten



Sollentunas damlag