Sollentunas damer förlorar mot Örebro trots bra spel

Det var en riktigt bra laginsats på lördagseftermiddagen i Örebro trots 0-3 förlusten. Örebro var en liten bit bättre när det gällde som mest och lyckades vinna alla seten knappt. 0-3 (22-25, 23-25, 24-26).

Första set startade bra för bägge lagen när de växlade poäng fram och tillbaka. Ashlee Fisher fick en smakstart för Sollentuna och anföll väldigt bra på både vänster- och högerkanten. Poängen var lika genom hela setet men Örebros Danska import, Louise Alro, vann avgörande påäng vilket avgjorde setet.

Sollentuna började andra set med bra servande från Anna Harlin och Ashlee Fisher och tog en 8-2 ledning vid första tekniska timeouten. Örebro kom starkt tillbaka, också det med hjälp av bra servande av Anna Sörensen och bra block from matchen spelare, Hanna Sofia Lundmark Pavicevic. Igen var det lika i slutet av setet och Örebro spelade lite mer aggresivt och vann de viktiga bollarna.

Tredje set startade illa för Sollentuna och en del enkla misstag gav Örebro en 6-2 ledning. Damerna visade kämpaglöd och tog en välförtjänt ledning med 16-15 i andra tekniska timeouten. Båda lagen spelar här bra och bjuder publiken på spännande och underhållande bolldueller. Sollentuna hade initiativet och via ett par rejäla svingar så var matchen på väg mot ett fjärde set. En missad touch och en anfallsmiss med minsta möjliga marginal och matchen var över till hemmalagets fördel.

Sollentuna spelade bra och tog ansvar för sin a uppgifter. Bäste spelare i matchen, Cissi Skoog, och Emma Berglund-Lindgren hade båda en bra match i servemottag och försvar, Sara Mild och Ashlee Fisher anföll starkt, Lovisa Bergh och Johanna Falk gjorde ett bra jobb vid nätet och Anna Harlin gjorde en av säsongens bästa insatser.