AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar förlorar svängig femsetare mot Solna

Sollentunas C herrar förlorade mot serietvåan Solna i Division 2 Östra Svealand, men det var en match som gick till skiljeset. Inledningsvis och i fjärdeset såg det ut som om Sollentuna var starkare, men Solna vann till slut med 2-3 (25-20, 13-25, 14-25, 25-22, 8-15).

Matchen inleds med bra spel från båda lagen och lagen växlar poäng och följs åt upp till 10. Sollentuna har lite bättre bollkontroll och utnyttjar anfallslägena bättre och drar ifrån till 18-14. Ledningen hålls till 21-17 och setvinsten med 25-20 känns både stabil och rättvis. Solna kändes här klart hanterbara och hade svårt att få bollen i golvet annat än med dropp och pet. Sollentuna har även riktigt bra slit i defence och jobbar upp en hel del omöjliga bollar.


Tyvärr så går spelet lite i baklås i andra set och det är i stället Solna som sliter lite extra på de omöjliga bollarna. Solna drar ifrån till 9-5 och vid underläge 9-14 rasar spelet helt och poängen rullar på i överljudsfart. Servemottaget fungerar inte helt perfekt heller och avsluten får tas från lite för tunga lägen där de rutinerade Solnaspelarna kan ställa sig rätt i plan och spela upp bollarna enkelt. 13-25 är inga smickrande siffror.


Tredje setet inleds även det med ett ras till 3-12 innan Sollentuna vaknar och tar sig ikapp till 12-16 och tvingar Solna till en timeout. Här var man riktigt med i matchen men spelade kanske lite övermodigt och skulle avgöra lite för snyggt och när det inte lyckades lämnades initiativet helt över till Solna som enkelt kunde promenera hem med setseger 14-25.



I det fjärde setet så såg det riktigt mörkt ut och underläget 6-18 pekade bara på att matchen snabbt var över. Men Sollentuna reser sig och har 17 raka poäng och vänder till 23-18 och setvinst 25-22. Nyckeln till vändningen var bra servande av Carsten men även ett mycket stabilt blockspel av framlinjen då bestående av Calle, Niclas och Johan. Solnas spikers slog och slog, men förbi kom de endast undantagsvis och då vände Sollentuna bollen till eget anfall. Mackan och Johan har även varsin smått fantastisk defence boll som de räddar via rena cirkusnummer, vilket inspirerade hela laget.


Skiljeset inleds med ett 0-3 underläge som lika gärna kunde varit 3-0, men domarna var inte riktigt med i matchen och hade en annan verklighetsuppfattning tyvärr. Underläget glider iväg till 1-4, 2-7 och vid sidbytet står det 3-8. Sollentuna ger sig inte och jobbar på och vid 7-10 känns det som om det finns en lite möjlighet till en ny upphämtning. Tyvärr sitter två spikes i nätkanten och bollarna rinner Solnas väg och skiljeset förloras med 8-15.


Sollentuna gör trots allt en av sina bättre matcher där man visar att man kan spel riktigt bra volleyboll. Serietvåan Solna hade t ex inte mycket att sätta emot i första set och inte heller när Sollentuna kom igång i fjärde set. Skillnaden mellan vinst och förlust ligger de egna misstagen samt att Solna fick göra på tok för mycket poäng på pet och dropp.


Kvarvarande matcher:


Södertelge B – Sollentuna C, lördagen 27 februari kl 12:30 i Brunnsängshallen
Sollentuna C – Team Valla B, söndagen 7 mars, kl 14:00 i B-Hallen


Serietabellen:


http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=58492