AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar spelar viktig bortamatch mot Falkenberg

Sollentunas herrlag spelar en viktig bortamatch mot Falkenberg på söndag i herrarnas elitserie. Det är nuvarande serietvåan och trean som möts och kampen om placeringar inför slutspelet har börjat.

I hemmamatchen som spelades under invigningen av nya Arena Satelliten vann Sollentuna med 3-1 men har därefter famlat lite efter formen. Januaris resultat har gått emot Sollentuna men samtidigt är elitserien tuffare på våren än på hösten då flera lag fyllt på med spelare. Falkenberg har även de haft det lite tyngre efter serievändningen med förluster mot både Hylte och nu senast Linköping.


Under veckan har Sollentuna dragits med lite förkylningsproblem, så exakt vilket lag som sätter sig på bussen i det förväntade ruskvädret på söndagen återstår att se. Även här delar Falkenberg Sollentunas bekymmer då laget haft varierande uppställning beroende på skador. Sollentuna måste hålla koll på Falkenbergs högerspelare, Ryan Sweitzer, som oftast får mer än 50% av alla pass. Med Johann Anderssons comeback iom klubb-NM så har Falkenberg fått tillbaka en spiker som kan vinna matcher åt dem. Oavsett vilka som spelar i bägge lagen så kommer det att vara två motiverade lag som ställer sig på banan i kamp om viktiga poäng inför slutspelet.


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommentar inför söndagen:


– Vi är på gång att hitta formen igen och hoppas verkligen att spelet sitter på söndag. Falkenberg har i stort kvar samma lag nu som i höstas och därför blir denna match en värdemätare var vi står. Det är alltid kul att spela mot Falkenberg och det skall nu även bli kul att spela i deras nya hemmahall.


Matchen spelas:


Falkenberg – Sollentuna, söndagen 21 februari kl 17:00 i Falkenbergs idrottshall