AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner hemma mot Habo

Sollentunas herrar besegrar Habo hemma i en match som på pappret var en måste match för att hänga med i toppen av elitserien. Slutresultatet i matchen blev  3-1  (25-21, 28-26, 21-25, 25-14).

Efter januaris brokiga resultat så finns inte längre några lätta matcher för Sollentunas herrlag. På söndagen mötte Sollentuna tabelljumbon Habo i något som på pappret var en måstematch och sådana matcher har en tendens att bli svårspelade.



Block av Diego och Peter J


I första set leder Sollentuna hela tiden men har märkbart svårt att dra ifrån. Man har kontroll på Habos duktige högerspelare Adnan Herco men låter de övriga spelarna ta lite mer poäng än vad som är nyttigt. Setet vinns ändå med 25-21. Andra set fortsätter som första men Sollentuna lyckas här gå ifrån i slutet och har två setbollar vi 24-22 som man inte utnyttjar. Lagen följs åt men Habo lyckas rädda varje setboll Sollentuna har fram till 27-26 då Sollentuna äntligen får ner bollen i backen.



Block av Dave och Peter J


I fjärde set är skärpan inte vad den borde vara och Habo tillåts dra ifrån efter andra tekniska timeouten. Trots att Sollentuna rycker upp sig i slutet på setet och på allvar tar upp kampen så reducerar Habo matchen och tvingar fram ett fjärde set. I fjärde set tycker Sollentuna gasen i botten och då hänger inte Habo med. Peter Jonsson gör många poäng i mitten på både block och anfall. Sollentuna spelar snålt och vinner fjärdeset och matchen med 25-14.



Defence av liberon Peter Hodor


Lars-Göran Eriksson, herrlagets headcoach, kommenterar matchen så här:


– Vi gör det vi ska i dag, men inte mycket mer. Vi hade kontroll på Adnan Herco under matchen men låter övriga spelare vinna mer boll än de skall få göra. Det är en skön vinst men som tyvärr inte betyder mer än 3 poäng för oss. Det blir mycket tuffare nästa helg borta mot Falkenberg.


Bästa poängplockare:
Peter Jonsson 13 p, Diego da Gama Felicissimo 13 p


Matchens bästa spelare:
Peter Hodor, libero


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2377107


Nästa match:
Falkenberg – Sollentuna, söndagen 21 februari kl 17:00 i Falkenbergs idrottshall.