Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna damer föll mot Lindesberg

Sollentunas damer förlorade mot Lindesberg på söndagseftermidagem i en returmatch från finalspelet i Svenska Cupen. Lindesberg visade sig vara en liten bit bättre än hemmalaget Sollentuna som förlorade med 1-3 (18-25, 22-25, 25-20, 21-25).

Matchen startade tufft för Sollentunas via bra transitionspel och anfall från Hampton gav Lindesberg en tidig 5-1 ledning. Det visade sig vara en ledning som Lindesberg aldrig släppte greppet om och de vann också första set komfortabelt med 25-18.

Andra set startade i ett liknande mönster med Lindesberg i en tidig ledning tack vara bra servande. Ledningen var som mest 7 poäng och det var föst i slutet som Sollentunas damer kom igen och såg till att siffrona blev så respektabla som 22-25.

Till tredje set vaskade Sollentuna om lite i uppställningen vilket gav ny vind i seglen. Hemmalaget fick en bra start och Sara Mild kom igång ordentligt i sitt anfall och ledde lagt fram till setseger 25-20.

Tredje setets momentum följde tyvärr inte med till nästföljande set och Lindesberg tog igen en tidig ledning. I ledning 18-9 så bytte Lindesbergs coach, Barbara Lovas, in stora delar från avbytarbänken. Sollentuna visade kämparglöd och fightades för poängen och var så nära som 20-22, men det kom för sent och räckte heller inte till setvinst.

Lindesberg leddes än en gång av sina internationella vänsterspikers, som sammantaget stod för 34 poäng vilket var mer än 60% av Lindesbergs alla poäng. Marcie Hampton gjorde 18 poäng och Nadja Greseva 16 poäng. Den nya amerikanska passaren Nirelle Hampton spelade stabilt matchen igenom och gjorde 7 poäng förutom att leverera bra pass. Lindesbergs försvar styrdes av landslagets libero, Malin Lindgren, som hade en riktigt bra dag i servemottag och försvar och blev utnämnd till matchens spelare.

Bästa poängplockare i Sollentuna blev Ashlee Fisher med 18 poäng och Sara Milde med 17 poäng.