AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas D damer vinner borta mot Eskilstuna

Sollentunas D damer vinner på alla hjärtans dag bortamatchen mot Eskilstuna med 3-0. Matchen var över på en dryg timme och slutresultatet blev 25-19, 25-22, 25-20.

Det var ett lite tröttkört gäng som satte sig i bilarna mot Eskilstuna vid lunch på söndagen. Dagen innan hade man spelat Stockholm Volley Cup mellan 10-19 hela dagen och längtade väl kanske inte så jättemycket efter mer volleyboll och heller kanske inte efter en så lång bortamatch i seriespelet som mot Eskilstuna. Till bortamatchen reste D laget inte med mer än sex spelare då resten stannade hemma och vilade.


Eskilstuna ställde upp med ett lite äldre lag som man aldrig tidigare spelat mot och osäkerheten fanns om vilket motstånd de skulle kunna tänkas göra.


Matchen startar och Sollentuna tar direkt en 4-0 ledning i Gabriellas serve. Det bra spelet från dagen innan sitter i och tjejerna lyfter ideligen fram boll till passarpunkten och ser till att alla anfallsvägar kan utnyttjas. Annie och Gabrielle skördar stora framgångar i mitten och ledningen är 17-10 när man slår av lite grann på takten. Eskilstuna tillåts närma sigoch setet vinns med 25-19.I andra set hamnar man under med 1-5 och 2-8 pga lite oskärpa då laget känner att de har greppet om handlingarna. Gabrielle är den som visar vägen tillbaka med sex raka servess och kvitterar till 8 lika. Därefter byter man poäng med varandra och det är svårt för Sollentuna att skärpa till sig och dra ifrån. Vid underläge 16-19 inser man att det är dags att minska misstagen och man höjer nivån ordentligt. Igen är det starkt servande av Gabrielle följt av Diana som visar vägen. Man spelar 9-3 på de avslutande bollarna och vinner andra set med 25-22.


Inför tredje set så bestämer sig laget för att knyta ihop matchen och inte bjuda på några onödiga poäng, men det är lite trötta ben från dagen innan. Trots det spelar D laget strukturerat och vägrar falla in i enkelt bollande. Man vill avgöra varje boll på eget anfall och helst med flera utvägar tillgängliga. Vid 16 så skruvar man upp tempot och den här gången är det Annie och Sophie som står för bra servande som sätter press på motståndet. Setet och matchen vinns 25-20.Sollentuna D damer tackar motståndarna, domarna och publiken för matchen


Hittills i division 3 Stockholm är den enda poängförlusten 2-3 förlusten mot Vallentuna B, men laget tar hela tiden små steg framåt. I dagens match, som gick på vilja och trötta ben, så tänkte och kommunicerade man volleyboll på plan hela tiden. Ett servemottag var inte bara ett servemottag utan hur man skulle anfalla i side-outen kommunicerades under uppställning. Det är ett någonting possitivt för tjejerna att ta med sig.