AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar förlorar välspelad match mot Hylte

Sollentunas herrar förlorade på söndagen en välspelad match mot nya Hylte. Det var en kamp från första till sista bollen där publiken stundtals bjöds på högklassig volleyboll i Arena Satelliten, men där nya Hylte med sina utländska förstarkningar tillslut vann. Totalt skiljde bara 4 bollar mellan lagen och slutresultaten blev 1-3 (25-20, 23-25, 22-25, 21-25).

Nya Hylte är ett helt annat lag som håller hög klass i årets elitserie. Tillskotten i form av Urban Anderssons comeback samt nye passaren Ryan Ammerman och spikern Taylor Wilson gör att alla lag kommer att få se upp med Hylte framöver, vilket står lite i kontrast till höstens resultat.


I första set är det Sollentuna som inleder bäst och som utnyttar sina chanser. Grunden ligger i ett mycket stabilt servemottag. Man är först till bägge tekniska timeouterna och har setbollar redan vid 24-19. Hylte har svårt att få stopp på i princip alla Sollentunas anfallsutvägar.



Diego da Gama Felicissimo anfaller mot Hylteblock


Andra set är jämnare och Hylte får bättre utdelning i block vilket gör att det är jämnt i poängställningen hela vägen men där Hylte lyckas skapa sig en liten ledning i slutet vilket gör att man tar hem setet med minsta möjliga marginal. I tredje set leder Sollentuna med 6-1 och i fjärde med 11-6 men i bägge seten lyckas Hylte kämpa sig tillbaka och vinna. Stor del i Hyltes vinst har bl a Mathew Ceran som är lyckosam i sitt blockeringsspel och i sina anfall och ideligen hittar möjligheter att slå block ut på Sollentuna.


Lars-Göran Eriksson, Sollentunas headcoach, kommenterar matchen så här:


– Det är små marginaler som skiljer i denna match, faktiskt bara fyra bollar. I andra set är det riktigt nära att vi får en 2-0 ledning och vi borde inte släppt fjärde set. Men det är ett steg i rätt riktning och alla som såg oss idag såg att Sollentuna är på gång.



Dave Egan in action


Till bästa spelare i Sollentuna utsågs passaren Dave Egan, som gjorde en av sina bättre matcher denna säsong och stundtals överglänsde sin utländska kollega i Hylte. Bästa spelare i Hylte utsågs svenske högerspelaren Martin Larsson som blev näst bäste poängplockare i Hylte.


Matchfakta:
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2377104


Nästa match:
Sollentuna – Habo, söndagen 14 februari kl 17:00 i Arena Satelliten